Erotični masažni salon. Na drugi strani mize sedijo dve ženski in en moški. Na mizi zaslon, na katerem se neprenehoma vrti video z eksplicitnimi prizori erotičnih storitev, ki jih opravljajo. Ena oseba se ne želi izpostavljati, pravi pa, da je dokončala študij, delala, potem pa ostala brez službe. Nove ni dobila. "Z nečim se pač moraš ukvarjati," pravi. Prostitucija ji ne pomeni nič več in nič manj kot delo. Prostitucija pri nas je dekriminalizirana, ni pa legalizirana. Registrirati jo je mogoče kot drugo, drugje nerazvrščeno storitveno dejavnost. Takih poslovnih subjektov je skoraj 1.400, ni pa znano, koliko oseb se s tem ukvarja na črno. Odnos do prostitucije močno zaznamuje dvojna morala. Vsekakor pa ni dobro, če se pretvarjamo, da težav ni, če jih ne vidimo, vpletenim vzamemo vsak glas in se gremo dvojno moralo. To vprašanje seveda ni hvaležna politična tema, zgovorno pa je tudi, da država nima posluha za raziskave na tem področju. Raziskoval je Gorazd Rečnik.

V centru erotične masaže nas pričakajo tri osebe, ki se predstavijo kot Lilly, Miky in Anna. Lilly pojasni, da je povpraševanje večje od tega, kar lahko ponudijo

Erotični masažni salon. Na drugi strani mize sedijo dve ženski in en moški. Na mizi zaslon, na katerem se neprenehoma vrti video z eksplicitnimi prizori erotičnih storitev, ki jih opravljajo. Ena oseba se ne želi izpostavljati, pravi pa, da je dokončala študij, delala, potem pa ostala brez službe. Nove ni dobila. “Z nečim se pač moraš ukvarjati,” pravi. Prostitucija ji ne pomeni nič več in nič manj kot delo.

V centru erotične masaže nas pričakajo tri osebe, ki se predstavijo kot Lilly, Miky in Anna. Lilly pojasni, da je povpraševanje večje od tega, kar lahko ponudijo. Slovenke je težko dobiti, saj delajo na črno, zato so želeli zaposliti tri spolne delavke iz tretjih držav. Oglas za delo so objavili na spletu. Lilly sicer meni, da mora večina prostitutk v Sloveniji delati za zvodnike.

Prostitucija pri nas je dekriminalizirana, ni pa legalizirana. Registrirati jo je mogoče kot drugo, drugje nerazvrščeno storitveno dejavnost. Takih poslovnih subjektov je skoraj 1.400, ni pa znano, koliko oseb se s tem ukvarja na črno. Odnos do prostitucije močno zaznamuje dvojna morala. Vsekakor pa ni dobro, če se pretvarjamo, da težav ni, če jih ne vidimo, vpletenim vzamemo vsak glas in se gremo dvojno moralo. To vprašanje seveda ni hvaležna politična tema, zgovorno pa je tudi, da država nima posluha za raziskave na tem področju.

Cenik storitev v enem izmed “masažnih” salonov

“Na naši spletni strani je točno razvidno vse, kar ponujamo. Ne skrivamo, tako kot v številnih masažnih salonih, v katerih javno ponujajo samo masažo, ko pa pridete tja, vam ponudijo še več. Teh podjetij nihče ne nadzira. Naša ponudba pa je zelo jasna. Izdajamo račune. Želimo delati pošteno, vendar imamo zato težave z državo. Vse tri ženske, za katere smo želeli, da bi prišle k nam, so točno vedele, kaj bi tukaj delale. In s tem so se strinjale.”

Gorazd Rečnik