Ime meseca

Ime aprila je Peter Dakskobler

dakskobler
foto: Peter Dakskobler

Ime meseca aprila je postal Peter Dakskobler, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev odprimopoti.si, ki so pri nas pripravili množično čistilno akcijo čiščenja kolesarskih in planinskih poti. S 500 udeleženci so presegli pričakovanja in prejeli priznanje Mednarodne gorskokolesarske zveze IMBA Evropa.

Pogovor z njim najdete tukaj.

Ime meseca ste izbrali z glasovanjem v spletni anketi, z glasovanjem v živo ali s poslanim SMS sporočilom. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidati so bili še:

Dejan Savić iz Greenpeacea Slovenija, ene od več kot 70 civilnodružbenih organizacij, združenih v iniciativo Break Free v Sloveniji. Na podnebni budnici so z več kot 5300 podpisniki opozorili na prazne obljube Pariškega sporazuma in zahtevali ambicioznejšo podnebno politiko.

Xhevat Lumi, kirurg z očesne klinike UKC Ljubljana, ki je z ekipo izvedel prvo avtologno presaditev očesne mrežnice pri nas. Gre za inovativno metodo, pri kateri bolniku presadijo del njegove zdrave mrežnice, torej živčno tkivo, za katerega je do nedavnega veljalo, da se ga ne da presaditi.

Oto Luthar, direktor znanstveno raziskovalnega centra SAZU in eden od pobudnikov Shoda za znanost, kjer je več kot tisoč znanstvenikov opozorilo na slabe razmere za delo in od vlade zahtevalo, da jim do leta 2020 nameni odstotek BDP-ja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.