Šport 202

Škoda, ker je konec sezone

V Aspnu se je odvila slovenska smučarska pravljica, ki lahko dobi še lepši konec.

Ilka Štuhec je pozornost smučarske javnosti in maloštevilnih gledalcev v ameriškem Aspnu požela na najlepši možni način, saj je s prepričljivo zmago osvojila mali kristalni globus v smuku. Ko za seboj za kar 66 stotink sekunde pustiš smukaško kraljico zadnjega dobrega desetletja Lindsey Vonn, potem moraš biti res v življenjski formi.

“Nore evforije ne čutim, čustva so na mestu. Nič kaj posebnega, letos sem nekajkrat to že “potrenirala”.” 

Dvakrat smo po smuku v ciljni areni slišali slovensko himno – za zmago in za globus – upamo, da jo bomo še kdaj do konca finala, škoda je le, ker se v Aspnu zbere razmeroma malo gledalcev, ki ne poznajo prav dobro smučanja in navijajo predvsem takrat, ko je na progi nekdo iz ameriške reprezentance.

Navijaških skupin iz Evrope ni in tako Ilka Štuhec, pa tudi Peter Fill in Dominik Paris, veselja niso mogli deliti s svojimi navijači. V bistvu smo včeraj na razglasitvah gledali karaoke, ko je bolj številčna italijanska in manj številčna slovenska reprezentanca po dvakrat imela priložnost preizkusiti svoje glasilke.

“Do prihoda v cilj moj dan ni bil prav nič drugačen od ostalih, a zaključilo se je odlično.”

Nič ne bi imeli proti, če bi se pevski nastopi nadaljevali tudi po končani superveleslalomski sezoni. Ilka Štuhec bo tudi v tej disciplini globus napadala z vodilnega položaja, a z manjšim naskokom.