Mihi je že leta zagrizen gorski kolesar, kar pomeni, da vsakodnevno pri polni zavesti krši cel kup zakonodaje. A odgovorno!

Med drugim se drži kolesarskega načela, ki narekuje, da imajo pešci absolutno prednost. Slednje tudi lepo pozdravlja in se trudi, da z zadnjo zavoro ne bi vlekel črt. Je borec proti bljižnicam. Občasno z motorko, grabljami in rovko naredi kakšno ilegalno mtb potko, še večkrat očisti obstoječo, ki si jo deli s pešci.

Pri več kot 40-ih neizmerno uživa, kadar ga pehotni predstavniki njegove generacije zmerjajo z mulcem, norcem ali obojim.

Ali so kolesarji na gozdnih poteh res tako moteči, da mora obstajat kup zakonov, ki jim vožnjo tam prepoveduje? Kako si predstavljate sobivanje pehotnih staroselcev in kolesarskih prišlekov?

Poslušalci o sobivanju pehotnih staroselcev in kolesarskih prišlekov

Odziv na #nebuloze:

Gozdna policija na gorskih piciklih. :D #nebuloze

— Matija Spacapan (@napacaps) March 14, 2017

Men gredo #mtb na gozdnih poteh na živce, ker njihovi selfiji s-kolesom-na-vrhu kotirajo višje od mojih še-peš-sem-komaj-gor. #nebuloze

— Nina Reščič (@resneenah) March 14, 2017

@toplovodar @Val202 Mislim, da zaradi (ne)kulture nekaterih, ki se z MTB podajo v naravo, mislijo, da so edini in se ne prilagodijo.

— Tilen (@tiskraba) March 14, 2017

@toplovodar @Val202 Seveda ni nič narobe. Potrebno je le obojestransko spoštovanje in uporaba zdrave pameti in vse je OK a ne?

— Mtb Trbovlje (@mtbtrbovlje) March 14, 2017

Miha Šalehar