V avtomobilskem svetu je tema tega tedna salon, ki je razveselil avtomobilske navdušence po vsej Sloveniji. "Prejšnji teden pod Ponce, ta teden pod pločevino," je moto letošnjega konca marca.

Prejšnji teden pod Ponce, ta teden pod pločevino

V avtomobilskem svetu je tema tega tedna salon, ki je razveselil avtomobilske navdušence po vsej Sloveniji. Prejšnji teden pod Ponce, ta teden pod pločevino je geslo letošnjega konca marca.

David Jurič je glavni predstavnik Forda v Sloveniji, ob tem pa opravlja naporno, stresno in, kot kaže, tudi združevalno vlogo direktorja sekcije za osebna motorna vozila pri trgovinski zbornici Slovenije.

Že po nekaj uvodnih minutah ob odprtju salona so lahko prvi obiskovalci zaznali pozitivno energijo, ki je vela iz razstavljenih vozil, čutili pa so jo lahko tudi po prvih spremljevalnih dogodkih, ki so popestrili odprtje salona.

A prižgane luči avtomobilskega salona na neki način govorijo o simbolnem slovesu krizne miselnosti.

Salona ne gre primerjati z mednarodnimi velikani, ki nas zaposlujejo spomladi in jeseni, daleč od glamurja razstavljene tehnike v Ljubljani pa nismo. Čeprav prostora ni na pretek, so razstavljavci svojega opremili dokaj okusno, omogočili pa tudi dovolj prostora osrednji zvezdi salona – avtomobilu.

Obiskali smo klet Hale B, v kateri so postavili Tehnološki paviljon z bogatimi in zanimivimi vsebinami, ki so jih pripravili ustvarjalci in sodelavci televizijske oddaje Avtomobilnost z Andrejem Brglezom na čelu.

Minuta za motoriste

Zanje so za varno vožnjo ključni dobra psihofizična pripravljenost, ustrezna priprava motorja in pregled opreme. Ključna pa je tudi ocena pasti na cestah. V okviru akcije za večjo varnost motoristov Ne prehitevaj življenja – motorist za vedno bodo lahko motoristi svoje znanje brezplačno preverili tudi na poligonih. Seznanili se bodo z veščino varne vožnje in ustrezno zaščitno opremo ter se sami tudi preizkusili na poligonu v Ljubečni 17. maja.

Janez Martinčič