Planica

Jaka Rus: Mr. Hollywood med skakalci

Jaka Rus in Rok Urbanc sta edina skakalca v karavani, ki se lahko pohvalita z uspešnim hollywoodskim avtobiografskim filmom o britanskem skakalcu Michaelu Edwardsu

Slovenska skakalca Jaka Rus in Rok Urbanc sta kot predskakalca na tekmi za svetovni pokal v Willingenu pritegnila pozornost hollywoodskih režiserjev in v dveh mesecih ponavljanja skokov uprizorila tudi najbolj nevarnega v svojem življenju.

“Rok je startal malo pred menoj, mene pa so režiserji spustili takoj za njim iz treh pozicij višje. Ujel sem ga že na “rampi”, ne vem pa, kako sem v zraku odvil in skočil čez njega.” – Jaka Rus o svojem najbolj nevarnem skoku v življenju

Skupne večerje s Hughom Jackmanom in drugimi zvezdniki svetovnega formata so bile le posladek za vse profesionalne skakalne usluge, ki sta jih dva meseca delala ustvarjalcem filma.

Eddie the Eagle je film po resničnih dogodkih, ki govori o Michaelu Edwardsu – Eddiju, britanskem skakalcu, ki je svojo državo zastopal na zimskih olimpijskih igrah leta 1988 in poskrbel za eno od najtoplejših zgodb, ki jih je tista zima premogla.