Najboljša slovenska smučarka, ki je v letošnji izjemni sezoni osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, naslovu svetovne prvakinje v smuku pa dodala tudi zmago v skupnem seštevku kraljevske discipline. Tako je postala prva Slovenka, ki je osvojila smukaški globus v svetovnem pokalu.

Izbrali ste Ilko Štuhec! Najboljša slovenska smučarka, ki je v letošnji izjemni sezoni osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, naslovu svetovne prvakinje v smuku pa dodala tudi zmago v skupnem seštevku kraljevske discipline. Tako je postala prva Slovenka, ki je osvojila smukaški globus v svetovnem pokalu.

"Ni trenutka v sezoni, ko bi presenetila samo sebe. Vedela sem, da lahko smučam dobro in hitro! Presenečena sem le nad tem, kako hitro lahko odklopim zmago, praznovanje in se pripravim na novo tekmo."

Kandidatki sta bili še:

Hana Hawlina, ena od organizacijskih vodij letošnjega Tedna možganov, v katerem so pri Slovenskem društvu za nevroznanost pripravili številne izobraževalne dogodke. Z njimi so seznanjali laično in strokovno javnosti o osebnih in družbenih koristih raziskovanja živčevja.

Danica Avsec, direktorica Zavoda RS za presaditve organov in tkiv Slovenija-transplant in gonilna sila kampanje Ne čakaj, postani darovalec. Z ekipo so ozaveščali javnost o pomembnosti darovanja organov, predvsem pa spodbujali posameznike k družbeni odgovornosti.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202