Po petih letih dela v Los Angelesu je zamenjal okolje. Preselil se je na Aljasko. V Kaliforniji je namreč pogrešal sneg, všeč mu je tudi, da je na Aljaski poleti ves čas svetlo, poleg tega pa je pred leti v Egiptu delal kot inštruktor potapljanja, “najcenejši obiski Havajev pa so dejansko od tu, z Aljaske,” pojasnjuje svojo odločitev. Zdaj v mestu Anchorage dela za Apple. Glede opisa dela je precej skrivnosten, pove lahko le toliko, pravi, da gre za področje tehnične podpore in raziskav.

Ker losi prečkajo cesto, se mora med vožnjo v službo včasih ustaviti za deset minut

Po petih letih dela v Los Angelesu je Grega Stele zamenjal okolje. Preselil se je na Aljasko. V Kaliforniji je namreč pogrešal sneg, všeč mu je tudi, da je na Aljaski poleti ves čas svetlo, poleg tega pa je pred leti v Egiptu delal kot inštruktor potapljanja. “Najcenejši obiski Havajev pa so dejansko od tu, z Aljaske,” pojasnjuje svojo odločitev.

Zdaj v mestu Anchorage dela za Apple. Glede opisa dela je precej skrivnosten, pove lahko le toliko, pravi, da gre za področje tehnične podpore in raziskav.

Celotno šolanje je sicer opravil v Sloveniji, nato pa se je odpravil v ZDA, kjer je službo našel pri Applu. “Postopek izbire je zelo dolg. Ogromno je intervjujev, pomemben dejavnik pa je tudi sreča, saj sprejmejo manj kot odstotek od vseh prijavljenih.”

Vsak teden ima bližnja srečanja z losi. “So okoli hiše, na parkiriščih, na cestah. Včasih grem v službo in se moram ustaviti za deset minut, da prečkajo cesto.” Letos je izkusil tudi izjemno nizke temperature, vse do -38 stopinj.

Pravi, da tla pozimi v trenutku zamrznejo. “Če je avto parkiran na klancu, ga ni mogoče ustaviti. Nekoč sem šel v službo, hodil sem navzdol in videl, kako so avtomobili začeli drseti. Je bilo kar grozno. Moj avto je končal ob cesti, drugi pa so drseli naprej in na koncu se je zgodilo 27 verižnih trčenj.”

Anja Hlača Ferjančič