Art Alfie: Reveries of…

foto: Official

Art naj bo! Šved Art Alfie je novinec na velikem odru. Obenem elektronikov premierni album, ki je na prvi posluh nekolikanj bleda mavrica različnih artističnih, eklektičnih, celo eksperimentalnih deep-house taktik, v Galeriji, jasno tudi kot prvi, zastopa založbo Studio Barnhus. Katalog te je po osmih letih obratovanja in po kakih petdesetih celournih enot že zavidljivo bogat in poudarjeno raznovrsten.

Delo Reveries Of se trudi klasični Barnhus ekspresivni metodi dodati novo stopnjo fluidnosti ali metamorfnosti. Za še bolj plastično razlago pa velja tudi: Povprečen osnovni beat na tem albumu je navadno zmerno-upočasnjen tech-house vzorec, ki ga prekrivajo skoraj epileptično šokantni obliži. Včasih gre za vokalne drobce, včasih se mimo ritmičnega temelja sprehodi kar hard-bopovska vinjeta, v eni skladbi svoje doda izposojeni glas legendarnega Gerorgea Bensona, v njej sosedni pa motiv prevzet iz hipijevske klasike A Horse With No Name.
Stvaritev Art Alfieja bo najbolj presenetila tistega, ki se mu dozdeva, da večino plesno-elektronskih trikov že pozna. Posebna alter-house ekspozitura.