Major Beck s prvencem Nor – premiera!

foto: Tilyen Mucik

Na piedestalu je gostoval predstavnik velenjske hip hop scene Major Beck s premiero prvenca z naslovom Nor.
Major Beck je začel svojo rapersko kariero s skupino Fire. Njeni člani so bili Triiiple, Mali Scratch in Major Beck. Leta 2002 so izdali album, s katerim so nastopali po vsej Sloveniji kot najmlajša hiphop skupina na našem ozemlju v sodelovanju z Ziebane (Bronxtarz), Plan-B, Mrigo in številnimi slovenskimi priznanimi ustvarjalci rapa.
Leta 2008 je Major Beck kot ključni element sodeloval v odmevnem U-kanovem projektu “Kam me vodi ta pot”.
Leta 2012 je začel snovati 3320 hiphop subkulturno nevladno organizacijo. Leta 2013 so sceno presenetili z albumom All-Boom, na katerem so sodelovali: Triiiple, Mentally Ill, San, Emir Beatz, Ado, mc Raem in Major Beck. Album je bil posnet v Beckovi kleti, poimenovani Studio 55. Pesem 3320 kolektiva 3320 je bila leta 2014 uvrščena na dvojno kompilacijo velenjskih glasbenikov Lignit 3.
3320 sestavlja skoraj neskončno število kombinacij MC-jev. Ena od teh kombinacij je Major Beck (Majrbek Dačajev), ki je v svoji karieri posnel še veliko rapovskega gradiva v sodelovanju z lokalnimi izvajalci; med drugim je posnel tudi prvi ruski rap na našem ozemlju. Vse pesmi so bile objavljene brez albuma.
Februarja 2017 bo Major Beck predstavil prvi solo album z naslovom “Nor”. Na prvencu, na katerem je 15 skladb, sodelujejo Triiiple, Emir Beatz, Mentaly Ill, Roberto Comp-ton, Beks, Tim Draksler, Toljo, Dj Blend, San Beats, Kaoz Effekt, Nushy…
Koncertna premiera albuma Nor Majorja Becka bo v soboto, 18. februarja 2017, ob 21.00 v Orto Baru v Ljubljani. Pri izročilu njegovega izdelka mu bo pomagala 3320 ekipa: Triiiple, Emir Beatz, Beks, na basu Tim Draksler, na bobnih Buljo iz BB, DJ Toljo in raperji: Ghet, Ali Massive & Robs, Kaoz Effect, Nushy, Cheba, Kuna.
Radijska premiera prvenca Majorja Becka z naslovom Nor pa je bila v oddaji Na piedestal  na Valu 202.