Ime meseca

Ime januarja je Vid Kavtičnik

16409774_10154366069333123_1637124067_o
foto: France handball 2017/Flickr

Ime meseca januarja je postal Vid Kavtičnik, kapetan slovenske rokometne reprezentance, ki si je na svetovnem prvenstvu v Franciji s tretjim mesom priborila prvo odličje s svetovnih prvenstev v ekipnih športih.

Pogovor z Vidom Kavtičnikom o osvojitvi medalje

Kandidati so bili tudi:

Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov, ki je na veleslalomski tekmi za zlato lisico v Mariboru končala svojo neverjetno športno kariero.

Uroš Zupan, pobudnik akcije Šolar na smuči, v okviru katere so tudi letos 2500 otrokom omogočili brezplačen smučarski dan, za številne prvo tovrstno izkušnjo na snegu.

Roman Jerala, vodja odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu, kjer so z izdelavo prototipa celične naprave, ki v telesu zazna vnetje in sproži terapevtski odziv, naredili prvi korak k naprednemu biološkemu zdravljenju.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, pa tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali v rubriki Botrstvo.