Migos: Culture

foto: Official

Trepetamo, da trap a la Migos ne bo preveč naporen in da si ne bodo vsi songi podobni, kot so si jajca. Skratka, da album Culture ne bo jajce, ali povedano lepše, da album Culture ne bodo jajca, pravzaprav! Trepetamo upravičeno!

Migos so južnjaški hiphop postulat, ki sme čez galerijski prav zaradi izdatne količine že izdanih del. Ta njihov drugi zaporedni veliki album je v resnici krona obdobja, v katerem je Migos-melos okužil milijone. K ugodnemu razpoloženju za popularizacijo Migos-momenta je svoje prispevala tudi razvpitost Draka in Wiza Khalife. Pri čemer – čeprav visoko fanatična in spekulativna – tudi navezava na kamniški kombo Matter ni iz trte izvita.

Vražje največji notranjepolitični problem, ki ga Galerija kot taka, kot bi rekel kolega, ima, resnično zadeva ob izpovedno-dinamični rahitis albuma Culture. Vsi komadi so isti. Vsaj pogojno. Če pa je že kakšen, ki ni, je pa obupno zanič. Ker se je bilo treba odločiti, kaj gre in kaj ne v Galerijo, so se zgodila trenja. V rubriki bodo raje sami isti kot pa različni in torej tudi tisti, ki niso uporabni. Trio Migos so ta čas povsod – tudi na prvem mestu med albumi v Združenih državah – in za nameček prav povsod delajo (rahlo) štalo – legende!