Slovenska reprezentanca je v Franciji zdaj že 21 dni. Ni se še naveličala. Slovenijo je zapustila z veliko naših dvomov, ki jih, če smo čisto pošteni, ni razkadila niti prevlada nad Rusijo v osmini finala. A če jih ni tista, jo je ta v četrtfinalu nad Katarjem. Skozi slovenska rokometna očala je pogled rožnat:

»Moraš biti predrzen v življenju, moraš si želeti nekaj več … Tu smo že dolgo in rekli smo si, zakaj pa ne bi še malo ostali. In moram reči, da v življenju ne dobiš veliko takšnih priložnosti, zato je to res nekaj posebnega, in ko so tako blizu, ne vem, zakaj ne bi vzeli še medalje.«

Selektor se zaveda, da je ta posel, ki ga opravlja, vedno hoja po robu. Kritikov nas je vedno dovolj, tako kot nas je vedno dovolj tudi tistih, ki se znamo veseliti.

»Vse, kar delam, je, da vlagam v prihodnost,« pravi po včerajšnji popolni prevladi nad svetovnimi podprvaki v 45 minutah četrtfinalne tekme.

»Prihodnost se je začela, mi smo s preteklostjo razčistili, kar je pomembno. Nismo sužnji tradicij, veličin in imamo le dve pravili. Vujo ima vedno prav in drugo, če ti kaj ni jasno, se vrni k prvemu. Tako je veliko lažje delovati.«

In v smehu dodaja …

»Ko zmaguješ, je vse lepo in prav!«

Receptor v našem hotelu že ve, da bomo tudi slovenski novinarji ostali dlje. Zdaj nas čaka podobno naporna tekma za izjave s francoskimi kolegi, ki bodo v izraziti številčni premoči. A ko si dobre volje in ko gledaš skozi rožnata očala, te nič ne zmoti. Takšne priložnosti so redke.

? Congrats @rzs_si ??
They lead all the game and deserve this victory!#SLOQAT#Handball2017 #PhenomenalHandball pic.twitter.com/G9hoLOtOn2

— France Handball 2017 (@Hand2017) January 24, 2017

Uroš Volk