Missy Elliott je boljše

V petek so vložili obtožnico proti dvema moškima, ki sta premožnejše ljudi prepričevala, naj svoj denar vlagajo v podjetja za prodajo vstopnic za popularne predstave. 42-letnega Josepha Melija in šest let starejšega kolega Stevna Simmonsa so oblasti aretirale na podlagi obtožb, da sta posameznike iz kar 13 držav prepričala o 81 milijonov ameriških dolarjev vredni naložbi. Oblasti pa v svojem poročilu tudi navajajo, da naj bi bilo kar 51 milijonov od teh 81 preusmerjenih na njune zasebne račune.

Britanska kraljeva pošta bo izdala komplet desetih poštnih znamk v spomin lani preminulemu Davidu Bowieju.

Znamke, ki bode v obhodu od 14. marca tega leta, bodo nosile podobe šestih njegovih albumov in štirih turnej. Philip Parker, eden od pobudnikov te počastitve pevca, je pojasnil, da je bil David Bowie “zadnjih petih desetletij  v ospredju sodobne kulture in je s svojim delom vplival na cele generacije glasbenikov, umetnikov, oblikovalcev in pisateljev”. Kraljeva Pošta se je za takšno potezo že odločila, lani so izdali prav takšen komplet desetih znamk v čast skupini Pink Floyd.

Lee ‘Q’ O’Denat, mož, ki je ustvaril popularno spletno stran z novicami iz sveta hiphopa, WorldStarHipHop, ki jo je nekoč poimenoval kar CNN geta, je umrl star le 43 let. Kot razlog smrti so navedli srčni napad. Q je veljal za odličnega poslovneža, ki je osvojil urbano kulturo in ustvaril največjo hiphopovsko spletno stran na svetu.

In ko smo že ravno pri hiphopu, po več kot desetletju se na sceno z novo pesmijo I’m Better vrača Missy Elliott. Ta je nastala v sodelovanju z raperjem Lambom.

Zdaj 45-letna Missy je na glasbeni sceni prisotna že od začetka devetdesetih, najprej je bila članica dekliške zasedbe Sista, pozneje pa je s producentskim velikanom Timbalandom pisala glasbo za številne uspešne izvajalce.