Glasba

Vrhunci Menta v pogovorih z glasbeniki

16491702_1186218664831027_1709173494_o
foto: Val 202

Zgodnji februar je prinesel festival MENT! Tam smo bili tudi mi!

Šokiral je estonski raper Tommy Cash, ki je v zadnjem trenutku nastopil namesto skupine Deerhoof.

Celoten pogovor:

Petkov večer: Domači Lynch in madžarski Apey

 

INTERVJU: Poljski duo Coals in hrvaška pevka Sara Renar.

 

INTERVJU: Estonca Erkija Pärnoje in britanske zasedbe Heymoonshaker. 

“Sva nekaj, kar še nikoli niste videli ali slišali.”

O Mentu

Tridnevni ljubljanski festival in konferenca potekata že tretjič. Gre za neke vrste showcase dogodek, podoben Eurosonicu na Nizozemskem, kjer smo letos bili tudi mi, čeprav se Ment te oznake vztrajno otepa.

Eurosonicu in Mentu podobni festivali praviloma nimajo nekih zvenečih glasbenih imen, ki bi privabila množice obiskovalcev, temveč v ospredje postavljajo obetavne glasbenike, torej tiste, ki šele prihajajo.

V konferenčnem delu Ment ponuja veliko zanimivih predavanj in dogodkov o glasbi, festivalih in kolesju glasbene industrije nasploh.

Festival Ment se je v primerjavi s prejšnjima dvema letoma tokrat začel že malce prej; v četrtek so odprli razstavo plakatov, izdelanih v sklopu Appointmenta. Spoj muzike in vizualizacij je na ogled v galeriji Dobra Vaga.

Sidrišče tridnevnega dogajanja je v Kinu Šiška. V četrtkovih in petkovih večernih urah se bo dogajanje preselilo na Metelkovo, kjer bo nastopila večina izvajalcev na letošnjem Mentu. Te so organizatorji znova iskali z razpisom oziroma odprtimi prijavami.

Tako bomo na festivalu Ment lahko videli bende iz Rusije, Belorusije in Madžarske, pa tudi iz držav nekdanje Jugoslavije.