Takšne tekme ni videl še nihče na svetu

Sprejem bronaste reprezentance na mejnem prehodu Obrežje
foto: Srdjan Zivulovic/ Bobo

Ime tedna je Vid Kavtičnik, kapetan slovenske rokometne reprezentance, ki si je v Franciji na svetovnem prvenstu priborila tako želeno medaljo, prvo s svetovnih prvenstev v ekipnih športih. Slovenija se je v napeti tekmi za tretje mesto Hrvaški oddolžila za poraz na SP pred štirimi leti in jo po izjemni končnici premagala za vsega en gol.

“Ves čas smo verjeli, da lahko obrnemo rezultat. Takšne tekme na reprezentančni ravni ni videl še nihče na svetu.”

Sodeloval je že v reprezentanci, ki je na evropskem prvenstvu leta 2004 v Ljubljani osvojila srebrno medaljo, s Kielom je osvojil tudi ligo prvakov. “Vsaka medalja je poglavje zase. Vse so enakovredne, vsaka ima svojo težo. Vesel sem, da znajo ljudje to ceniti.”

“Na začetku tekme so gledalci v dvorani navijali za Hrvaško, na koncu je vsa dvorana, tudi vsi Francozi, navijala za nas.”

Kandidata sta bila tudi:

Ana Roš iz Hiše Franko, po izboru akademije 50 najboljših restavracij sveta najboljša kuharska mojstrica na svetu v letu 2017. Ena najprestižnejših nagrad v kulinariki je poklon gurmanske in kuharske stroke naši mojstrici po tem, ko jo je med največje kuharske zvezde izstrelila Netflixova oddaja Chef’s Table.

Gorazd Lampič, astrofizik in ustanovitelj podjetja Elaphe, dobitnik priznanja Mladi manager 2016. Njegovo podjetje izdeluje kar petnajst različnih kolesnih motorjev za različna vozila, sodelujejo s strateškimi partnerji na treh celinah, njihov uspeh pa je povezan predvsem z znanstvenoinovativnim pristopom k izzivom.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.