“Nekoč želimo celotni generaciji otrok zagotoviti smučanje”

Uroš Zupan
foto: Uroš Zupan

Ime tedna je postal Uroš Zupan, pobudnik akcije Šolar na smuči, v okviru katere bodo tudi letos, tretje leto zapored, v petih smučarskih središčih po Sloveniji dva tisoč petsto otrokom omogočili brezplačen smučarski dan, za marsikatere prvo tovrstno izkušnjo na snegu. “Živimo v času, ko je aktivnosti za otroke veliko. Zavedamo se tudi, da smučanje ni dostopno vsem.

“Manjša smučišča so danes v zatonu, obratovanje zahteva veliko sredstev in energije. Težko se izplača.”

Pravi, da ima akcija pozitivno energijo. “Vsi sodelujoči verjamemo, da lahko ta trend obrnemo.”

“Nekoč si želimo ozavestiti celotno generacijo otrok v četrtih in petih razredih. To je visok cilj, a smo optimisti.”

Kandidata sta bila tudi:

Marjan Manček, ilustrator, ki je za opus legendarnih ilustracij od Mojce Pokrajculje do Petra Klepca, avtorskih slikanic in stripov prejel nagrado Hinka Smrekarja za življenjsko delo, v Galeriji Krka v Novem mestu pa je od preteklega tedna na ogled njegova razstava Od muhe do slona.

Miro Rismondo, ledni mojster, ki je na največjem festivalu ledu in snega na svetu v kitajskem mestu Harbin, kjer so ustvarjali  mojstri z vseh koncev sveta, s  skulpturo Idrijske čipke, ki jo je izklesal v ledeni blok, osvojil nagrado za ustvarjalnost.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.