Hej, DJ! Kako naprej?

6. marca bo v studiu Vala 202 prva didžejska bitka Hej, DJ!

Hej, DJ!

In hej vsem, ki imate radi muziko. Dobro muziko. Na Valu 202 bomo kmalu začeli projekt za mlade didžeje HEJ, DJ! Do 22. januarja smo zbirali prijave, 1. februarja bomo razglasili 20 izbrancev. Tistih mladih didžejev, ki so nas prepričali oziroma nas še bodo prepričali do nedelje s svojimi seznami skladb in izvirnimi Snapchat zgodbami. Ne iščemo samo elektronskih klubskih didžejev, ampak takšne, ki naredijo žur pred kolegi in vrstniki. Prepričati bodo morali najrazličnejše zaljubljence v glasbo in biti dovolj odštekani.

O njihovi usodi in začetnem izboru didžejev bo odločala Hej, žirija: glasbena urednika in radijska didžeja Jernej Sobočan in Andrej Karoli, vičstockarici Klara Zupančič in Aša Hlebec, predstavnik Špil lige in Joker Out Bojan Cvetičanin, voditeljici radijskih bitk Uršula Zaletelj in Maja Stepančič ter radijec Matej Praprotnik.

V studiu bosta mlade didžeje spremljali voditeljici Maja in Uršula, Snapchat princesi, ljubiteljici odštekane muzike, emojijev, jopic s kapuco in pomanjševalnic.

Vsak teden, začenši s premiero 6. marca, se bosta v studijski bitki pomerila dva radijska didžeja, ki bosta rolala svojo muziko, to pa pospremila z vrsticami govora, kot je svojo prvo radijsko izkušnjo opisal Andrej Karoli.

Pri kaljenju mladih didžejev bodo z nasveti pomagali številni radijci in glasbeniki, mentorji in prijatelji, ki jih bodo spodbujali v živo in z glasovanjem na Facebooku (FB-live). O zmagovalcu bitke bo odločal didžejski nastop, ki ga bo z glasovi zapečatilo glasovanje na Facebooku.