GmT – večni upornik, ki je bobne zamenjal za gramofone

GamuT / GmT

Jan Jug (GamuT a.k.a. GmT) prihaja iz glasbene družine, kjer se je vse vrtelo okoli inštrumentov, hi-fija ter glasbe, zato je razumljivo začel obiskovati glasbeno šolo z rosnimi 7. leti, izbrana smer bobni in tolkala. Na začetku gimnazije je po letih igranja v metal bendih odkril elektronsko glasbo in analogne bobne zamenjal z gramofoni, mikserjem in vedno rastočim kupom plošč, kmalu za tem pa tudi z digitalnimi bobni oz. prvimi koraki v produkciji techna.

Po nekaj letih piljenja tehnik, učenja in grajenja svojega stila je z nadimkom GamuT začel izdajati plošče, najprej na domačih založbah, kot je Vezotonik, kasneje pa tudi na uveljavljenih tujih kot so Subcult, Moop Up in Capital Techno, kjer je izdal tudi svoj premierni album Deus Ex Machina, ki je prejel pozitiven odziv. Številnim izdajam so sledili nastopi v slovenskih klubih, vključno z legendarno Ambasado Gavioli. Njegova ljubezen do različnih žanrov elektronike ter eklektični stil miksanja in produkcije sta v letu 2011 porodila nov koncept – GmT (akronim Grand Metaphysical Tendencies) s katerim se je začel uveljavljati tudi na house sceni, s svojimi izdajami progressive komadov pod okriljem legendarnih založb, kot sta Bonzai Progressive in Neptuun City. V tem času se je pridružil tudi ljubljanski organizaciji Night Activities, kjer je kot kreativni vodja s sodelavci organiziral ogromno klubskih techno žurov širom Ljubljane.

V svoji produkciji in setih vedno združuje elemente različnih stilov z izrazito melodiko, spretno vpleteno zgodbo, konceptom ter harmonijo in tako ustvarja zasanjano in dinamično fuzijo, ki deluje tako v dnevni sobi, kot na plesišču. To nedvomno kažeta njegovi dve seriji mixov Levitator (za progressive house pod GmT projektom) in Code RED (za techno pod GamuT projektom). Dober odziv DJev in publike prejemajo tudi njegovi remixi in bootlegi, najsi bodo iz klasične filmske glasbe Hansa Zimmerja, TV serij ali predelave kultnih komadov iz zlate dobe techna ter progressive prejšnjega desetletja. Njegovo glasbo podpirajo in vrtijo DJi, kot so Pedro Delgardo, Ferry Corsten, Tydi, Phntm, Umek, Reaky, Veztax, DuArt, Roman Zawodny, Woody McBride, Aka Carl ter mnogo drugih…