»Takšni filmi bi morali biti stalna praksa in povod, da bi se o tej in sorodnih tematikah pogovarjali vsak dan, nekaj ur na dan,« je po predpremieri dokumentarnega filma »Pod mostovi« in po okrogli mizi, ki ji je sledila, povedal ustavni pravnik dr. Andraž Teršek. Mnenja še nekaterih strokovnjakov, ki se revščino poklicno ukvarjajo, smo strnili v tokratno oddajo.

Takšni filmi bi morali biti stalna praksa in povod, da bi se o tej in sorodnih tematikah pogovarjali vsak dan, nekaj ur na dan,” je po predpremieri dokumentarnega filma Pod mostovi in po okrogli mizi, ki ji je sledila, povedal ustavni pravnik dr. Andraž Teršek. Mnenja še nekaterih strokovnjakov, ki se z revščino ukvarjajo poklicno, smo strnili v tokratno oddajo.

Film Pod mostovi je na televizijski premieri prejšnji torek po podatkih AGB Nielsen Media Research v povprečju spremljalo 5,6 odstotka oziroma 105.900 gledalcev, starejših od štirih let. To je 15 odstotkov takratnih gledalcev televizije, tisti večer je bila to druga najbolj gledana oddaja na slovenskih televizijah. Če ste premiero zamudili, si lahko film ogledate kadar koli v spletnem arhivu RTV, prav tako posnetek okrogle mize, ki je sledila predpremieri.

Tam se posnetka pridružujeta številnim novinarskim prispevkom in oddajam, ki opozarjajo na to, kako revščina globoko posega v življenja posameznikov in družbe, kako sistemsko deluje in kakšne posledice bo prineslo dejstvo, da si pred potrebo po njeni drugačni sistemski rešitvi vztrajno zatiskamo oči.

Jana Vidic