Minulo leto je, spodbujen tudi z našimi oddajami v podporo Botrstvu, v nacionalni televizijski hiši nastajal dokumentarec o revščini, s pripovedmi tistih, ki jo živijo, in tistih ki se z njo ukvarjajo kot humanitarni delavci ali strokovnjaki. Avtorici Barbara Zemljič in Špela Kožar pravita, da v njej namenoma ni solzavosti in tarnjanja, je pa veliko dejstev in podatkov, ki jih nihče ne bi smel preslišati, še manj ob njih ostati brezbrižen. Predpiemierno bo film prikazan v Kinodvoru, v ponedeljek ob 12.00 na spletni strani MMC od tam prenos okrogle mize, premiero pa bo na televizijskih zaslonih doživel v torek, 10 minut pred 21h na prvem programu TV Slovenija.

Če želite pomagati: nakažete znesek na TRR SI56 3300 0000 1303 865, sklic 00 546 ali pošljete SMS BOTER5 na 1919

Minulo leto je, spodbujen tudi z našimi oddajami v podporo Botrstvu, v nacionalni televizijski hiši nastajal dokumentarec o revščini, s pripovedmi tistih, ki jo živijo, in tistih ki se z njo ukvarjajo kot humanitarni delavci ali strokovnjaki. Avtorici Barbara Zemljič in Špela Kožar pravita, da v njej namenoma ni solzavosti in tarnjanja, je pa veliko dejstev in podatkov, ki jih nihče ne bi smel preslišati, še manj ob njih ostati brezbrižen. Predpiemierno je bil film prikazan v Kinodvoru, premiero pa bo na televizijskih zaslonih doživel v torek ob 20.50 na prvem programu TV Slovenija.

VIDEO: Pogovor o revščini ob predpremieri 

Avtorici si želita, da bi film tudi tistim, ki revščine nikoli niso izkusili, sporočal dejstva, da družba ni zgolj seštevek sposobnih ali nesposobnih posameznikov, da revščina ni stvar zgolj nepremagljivih okoliščin, gospodarskih kriz, svetovnih gibanj, ampak da je to popolnoma politična odločitev in zato smo zanjo vsi odgovorni.

Ves jutrišnji dan bo na spletni strani našega Multimedijskega centra objavljen poseben sklic računa, na katerem bo mogoče darovati poljubne vsote za ljudi v stiski: tako tiste, ki so v omenjenem dokumentarcu s svojo zgodbo pomagali razumeti revščino, kot druge, ki tega koraka niso zmogli. Revščina je namreč še vedno velikanska stigma.

Donirati je mogoče tudi s pomočjo našega že znanega humanitarnega gesla BOTER5. Če ga kadarkoli ta teden pošljete na številko 1919, se bodo sredstva zbirala za isti namen.

Jana Vidic