Tina, Peter, Veselka in hokejisti na vrhu slovenskega športa

Hokejska reprezentanca Slovenije, Tina Trstenjak in Peter Prevc so najbolj zaznamovali športno leto 2016.
foto: Borut Živulović/BOBO

V olimpijskem letu so člani Društva športnih novinarjev Slovenije izbrali za najboljše: olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak, najboljšega smučarskega skakalca minule zime Petra Prevca in hokejsko reprezentanco Slovenije.

Selektor hokejske reprezentance Nik Zupančič si za prihodnje leto želi obstanka v elitni skupini svetovnega hokeja in upa na boljše razmere v panogi, kjer imamo za daljši obstanek med elito premalo kakovostnih klubov in hokejskih dvoran.

Peter Prevc na začetku nove  tekmovalne sezone ne obuja spominov na šampionsko leto, v katerem je osvojil vse, kar se je v smučarskih skokih osvojiti dalo. Za ponovitev lanske sezone bo moral najprej premagati mlajšega brata Damjana. Njegovo razmišljanje o prihodu brata Ceneta v reprezentanco pa enostavno morate slišati.

Tudi Tina Trstenjak se je že zdavnaj vrnila v tekmovalno-vadbeni ritem, ki ga narekuje njen trener Marjan Fabjan. Na visokih petah je zdržala samo do konca prireditve, na kateri je zasluženo prejela prvo nagrado. Skromna, kakor je lahko samo učenka velikega mojstra juda, pa še ni pogledala posnetka svojih zmagovalnih borb v Riu.

Nagrado za najboljšo športnico invalidko je dobila paraolimpijska zmagovalka v strelstvu Veselka Pevec. Njena zmaga v Riu še vedno odmeva.  Veselka v slogu svojega imena zre na prihodnost z optimizmom, zato je tudi pogovor z njo minil v veselem in sproščenem predprazničnem  vzdušju.