Slovenski plavalec je bil po neverjetnem uspehu gost Uršule Majcen

Plavalno leto se je na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Windsorju v Kanadi za slovensko odpravo končalo z izjemno predstavo Petra Johna Stevensa. V svoji paradni disciplini 50 metrov prsno je zaostal le za svetovnim rekorderjem.

“Trener me je zbadal, da se kopam v bazenu in da ne znam dobro odplavati. Zato sem si tokrat po polovici preizkušnje rekel, da moram v cilj priti z iztegnjenimi prsti, skratka da si zlomim prste. Tokrat mi je to uspelo, in ko sem se obrnil, sem videl, da sem priplaval na drugo mesto. Najprej sem si mislil, da je nekaj narobe s tabelo z rezultati,” je dejal študent ameriške univerze Tennessee in slovenski plavalec Peter John Stevens.

Naslednje veliko plavalno tekmovanje bo precej bližje Sloveniji in Stevens že zdaj skrbi, da bo na SP v Budimpešti imel bučno podporo: “Upam, da bo mojim staršem uspelo priti, sem pa nekaterim prijateljem že rekel, naj pridejo navijat in da bomo takrat skupaj. Sem jim dejal, da bom zagotovo plaval hitreje, če bodo oni tam.”

Da me pričaka taka množica ljudi, tega nisem vajen…” Kar navadi se :) @TheStevensP @Val202 @TeamSlovenia @swimvortex https://t.co/c8yniqMubs

— Uršula Majcen (@umajcen) December 14, 2016

Uršula Majcen