Prva gostja oddaje Na piedestal v letu 2017 je bila ljubljanska rockerska skupina Carnaval. Predstavili smo njen novi, četrti album z naslovom Miss Universe.
Prenovljeni Carnaval, v katerem delujejo in ustvarjajo Ažo (kitara, vokal), Vičo (kitara), Mato (bobni), Sacco (bas), na novem albumu Miss Universe pronicljivo in z dobršno mero pikrosti popisuje svet in človeštvo, obenem pa svoje oko neprizanesljivo, a humorno upira v človeka samega, njegove želje, upe, strahove in sanjarjenja. Zvok zasedbe se napaja v tradiciji prašnih puščavskih krajin, širi z bluesovsko sproščenostjo in brusi z metalsko agresijo ter noiserskimi izbruhi, na vrhu neprebojnega zvočnega zidu kitar pa poslušalca motri od pušče in vetra utrjen glas.
Koncertna premiera Miss Universe je bila v ljubljanski Gala Hali 21. decembra – na dan uradnega izida albuma, ki je pri založbi Kapa Records izšel v dveh različicah: kot CD in v digitalni obliki.

Prva gostja oddaje Na piedestal v letu 2017 je bila ljubljanska rockerska skupina Carnaval. Predstavili smo njen novi, četrti album z naslovom Miss Universe.
Ljubljanska skupina, ena od zasedb iz zaloške Barake, ki je nastala leta 2004, se je do leta 2005 imenovala Pinocchio Pinchball, potem pa je ime spremenila v Carnaval. Z dodatnim kitaristom se je leta 2008 zasedba s tričlanske razširila v štiričlansko skupino. Po demoizdajah Knez Atula (2004) in Slap in your face (2005) se je leta 2007 skupina udeležila Klubskega maratona. Sledili so izdaje albuma 2 (2009), prvenca 1 (2010), tretjega albuma Tennis Football Basketball (2012), koncerti na različnih prizoriščih, odhod kitarista in menjave v zasedbi skupine.
Prenovljeni Carnaval, v katerem delujejo in ustvarjajo Ažo (kitara, vokal), Vičo (kitara), Mato (bobni), Sacco (bas), je maja 2016 z izdajo EPja Big Fish napovedal četrti album.
Carnaval je devet avtorskih skladb za album Miss Universe posnel s tonskim mojstrom Danijelom Tomšičem (Danchi Sound Studio), za miks je poskrbel Vitja Balžalorsky, mastering albuma je delo Gregorja Zemljiča (Earresistible Studio), naslovnica in oblikovanje pa Hanne Juta Kozar.
Zvok zasedbe se napaja v tradiciji prašnih puščavskih krajin, širi z bluesovsko sproščenostjo in brusi z metalsko agresijo ter noiserskimi izbruhi, na vrhu neprebojnega zvočnega zidu kitar pa poslušalca motri od pušče in vetra utrjen glas. Carnaval na novem albumu Miss Universe pronicljivo in z dobršno mero pikrosti popisuje svet in človeštvo, obenem pa svoje oko neprizanesljivo, a humorno upira v človeka samega, njegove želje, upe, strahove in sanjarjenja.
Koncertna premiera Miss Universe je bila v ljubljanski Gala Hali 21. decembra – na dan uradnega izida albuma, ki je pri založbi Kapa Records izšel v dveh različicah: kot CD in v digitalni obliki.
Tudi o tem v pogovoru s članoma skupine Carnaval ob glasbi z novega albuma Miss Universe v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele