Ime novembra je Lidija Hren

Lidija Hren
foto: TV Slovenija

Izbrali ste Lidijo Hren. Novinarka in vodja EkstraVisorja, projekta podatkovno-preiskovalne skupine Televizije Slovenija, ki je razkrila, da pri nabavi zdravil ter pripomočkov bolnišnice z javnim denarjem ravnajo negospodarno in omogočajo velike zaslužke dobaviteljem.

Kandidatke so bile še:

Jerica Snoj, soavtorica Sinonimnega slovarja slovenskega jezika, ki je izšel pri Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU in je zapolnil še zadnjo vrzel v vrsti temeljnih jezikovnih priročnikov.

Damjana Fortunat Černilogar, avtorica razstave ob 100. obletnici cerkvice Sv. Duha v Javorci, ki je najlepši spomenik 1. svetovne vojne pri nas. Razstava je na ogled v znamenitem Vojnozgodovinskem muzeju na Dunaju.

Daša Bahor, 13-letna učenka Osnovne šole Dragatuš, ki je na mednarodnem natečaju Svetovne poštne zveze med skoraj milijon pismi iz 64 držav za svoje prejela bronasto priznanje.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.