Denitia and Sene: Love and Noir

Nekam nepresenetljivo mi je tudi drugi album newyorškega dvojca Denitia And Sene nadvse všeč. Seveda, ko pa še vedno padam na artistična, visoko-estetska, zasanjanja in pomenljiva filozofiranja o razmerjih med dvema, najmanj dvema.
In ni le kratek film spodaj, ki sta ga pevka in avtorica ter producent in raper, predstavila istočasno z novim svežnjem songov . Prav ti so še za korak, korak ali dva ali tri, bolj pomenljivi – lirično in glasbeno globlji – kot pa so bili tisti z njunega prvega albumskega zamaha Hers & His. Slednjega sem v Galeriji hvalil pred tremi leti.

Naj končno že pojasnim v vsaj malce bolj mesenem ali durovskem ključu. Denitia And Sene snujeta molovske nu-soul intime, pogosto te zdrsnejo celo čez rob lahkega trip-hopa, vokala obeh glasbenikov sta nežna in plišasto ljubka. Soul-pop chill-out – je to prava definicija njunega glasbeniškega ekspresionizma? Je. Denitia and Sene sta hipsterska muzikalična (pa tudi cinematska) naslednika Jima Jarmusha. Lenobna newyorška jutra, ki se razvlečejo do večera – za vedno.