Ime avgusta Peter Uranič in Klemen Balažic

Peter Uranič in Klemen Balažic
foto: Osebni arhiv

Ime avgusta sta Peter Uranič in Klemen Balažic, ki sta brez pomislekov zabredla v reko Savo in iz nje potegnila negibnega človeka ter mu tako rešila življenje.

“S Klemnom sva se na videz poznala  s košarkarskih igrišč,” o naključju, ki ju je združilo pri reševanju, pripoveduje Peter. Posebnih izkušenj z reševanjem nimata, a vseeno sta takoj zabredla v reko, njun kolega Tomaž Krišelj, izkušen gasilec,  pa je poklical reševalce.

Zgodba se je srečno končala, z rešenim gospodom za zdaj še nista navezala stika. Upata, da se bo njegovo zdravstveno in življenjsko stanje izboljšalo. “Slovenci radi stopimo skupaj v težkih situacijah,” je prepričan Klemen Balažic.

“Slovenci radi stopimo skupaj v težkih situacijah.”

Krišelj

Kandidati so bili tudi:

Boban Milunović, ključni mož festivala MetalDays, danes enega najbolj prepoznavnih slovenskih festivalov v svetu.

Walter Zakrajšek, ki je vodil zahtevno reševalno akcijo na Migovcu pri Tolminu, kjer se je na globini 200 metrov ponesrečil angleški jamar.

Peter Kauzer, ki je z osvojitvijo drugega mesta na OI v Riu postal daleč najstarejši dobitnik olimpijske medalje med kajakaši.

Vasilij Žbogar, ki je s svojo tretjo, tokrat srebrno olimpijsko medaljo  stopil ob bok največjim slovenskim športnikom.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.