Mirno, lažje in srečno starševstvo

foto: Simona Habič

Žiga Novak se loteva zanimivih poslovnih izzivov. Razvija inovativne in bolj učinkovite metode za izobraževanje odraslih. Med njimi so poslovne simulacije, edutainment, igrifikacija, pripovedništvo in humor v poslovnem svetu.

“Odločil sem se, da zaradi pomanjkanja časa presedlam na avdio knjige.”

Ker ima njegov dan samo 24 ur, pa bi rad, da bi jih imel vsaj 48 se je mladi očka, podjetnik, predavatelj, moderator in voditelj delavnic za razvoj ekip in posameznikov bil prisiljen branja lotiti na drugačen način.

“Zadnje čase me pritegnejo knjige, ki razkrivajo, kako na lažji način s pomočjo “igrifikacije” uporabljati metode za motivacijo, izobraževanje, osebni razvoj posameznika.”

calmer-parenting-book

Ker mu življenje vsak dan popestri štiriletnik, je tako časa za branje knjig res zelo malo. In ker je obvladovanje štiri letnika izziv, si je za poslušanje izbral avdio knjigo Noël Janis-Norton: Calmer easier happier parenting (Mirno, lažje, srečno starševstvo). 

“Gre za pristop učiteljice, ki je kot “naj učiteljica” prišla v izobraževalni sistem in ugotovila, da ji je izobrazba dala slabo podlago za delo. Z lastnimi eksperimenti je bila tako prisiljena iskati rešitve, da bi se približala otrokom in mladostnikom.”

Žiga Novak pravi, da je to tudi izziv za slovensko družbo, saj k njemu  s podobnimi izzivi prihajajo tudi naši učitelji:

“Žiga, jaz nimam več recepta, kako motivirat skupino dvajsetih, tridesetih otrok s pametnimi telefoni v rokah. odgovorim: uporabi igro, igrifikacijo!”

Zanimive povezave:

Calmer, easier and happy parenting

Ali potrebujete mirno, lažje in srečno starševstvo?