Ime tedna

Slovenci radi stopimo skupaj v težkih situacijah

Iz Save rešila negibnega človeka

www-tadejbernik-com-7819

Za ime tedna sta bila izbrana Peter Uranič in Klemen Balažic, mlada športnika, ki sta brez pomislekov zabredla v reko Savo pri Kranju in iz nje potegnila negibnega človeka ter mu tako rešila življenje.

“S Klemnom sva se na videz poznala  s košarkarskih igrišč,” o naključju, ki ju je združilo pri reševanju, pripoveduje Peter. Posebnih izkušenj z reševanjem nimata, a vseeno sta takoj zabredla v reko, njun kolega Tomaž Krišelj, izkušen gasilec,  pa je poklical reševalce.

Zgodba se je srečno končala, z rešenim gospodom za zdaj še nista navezala stika. Upata, da se bo njegovo zdravstveno in življenjsko stanje izboljšalo. “Slovenci radi stopimo skupaj v težkih situacijah,” je prepričan Klemen Balažic.

“Slovenci radi stopimo skupaj v težkih situacijah.”

Krišelj

Kandidata sta bila tudi:

Marjan Fabjan, najuspešnejši slovenski trener vseh časov – njegove varovanke so z zadnjih štirih olimpijskih iger prinesle pet medalj. Držal je tudi obljubo, da bo, če Anamari Velenšek osvoji medaljo, peš romal na Brezje.

Rene Masaryk iz skupine Stik, idejni vodja projekta izdelave rimskodobnega deblaka, ki so ga splavili v soboto na Verdu. Pri izdelavi plovila izključno z ročnimi orodji so sodelovali študentje in prostovoljci.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in zgodbe otrok smo zbrali tukaj.