Ime tedna je postal Matija Solce, vodja festivala Plavajoči grad, na katerem se je v treh dneh pod vodo in nad njo, v jamah, na drevesih, predvsem pa v idilični okolici gradu Snežnik predstavilo 70 domačih in tujih glasbenih, akrobatskih, plesnih in lutkarskih skupin. Celoten festival temelji na prostovoljstvu in poteka skorajda brez proračuna.

Ime tedna je postal Matija Solce, vodja festivala Plavajoči grad, na katerem se je v treh dneh  pod vodo in nad njo, v jamah, na drevesih, predvsem pa v idilični okolici gradu Snežnik predstavilo 70 domačih  in tujih  glasbenih, akrobatskih, plesnih in lutkarskih skupin. Celoten festival temelji na prostovoljstvu in poteka skorajda brez proračuna.

Na festivalu se dogaja osem dogodkov istočasno. Prizorišča so zanimiva, tudi če se nič ne dogaja, se je lepo sprehajati okrog gradu Snežnik. "Nastopajoči so mednarodno priznani glasbeniki, pa tudi lokalni umetniki. Ni selekcije, vsak lahko predstavi svojo umetnost."

Kandidata sta bila še:

-Miha Knific, režiser, ki je za svoj film Vztrajanje na  enem najpomembnejših filmskih festivalov  v Evropi: v Karlovih Varih,  kjer vsako leto predstavijo približno 200 novih filmov z vsega sveta, prejel nagrado za najbolj obetajoč filmski projekt – Eurimages Lab Award.

-Samo M. Strelec, vsestranski kulturnik, ki je uredil opuščene rove kraljeve starojugoslovanske vojske pod ptujskim gradom ter v njih oblikoval podzemni svet, ki združuje dve vsebini: v enem delu rova je na ogled razstava  Mini muzej uspehov Slovenije, v drugem pa obiskovalci na pester in duhovit način odkrivajo skrivno zgodovino Ptuja.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Nejc Jemec