Ime meseca julija je Matija Solce

foto: Osebni arhiv

Izbirali smo ime meseca julija. Ime julija je postal Matija Solce, vodja festivala Plavajoči grad, na katerem se je v treh dneh  pod vodo in nad njo, v jamah, na drevesih, predvsem pa v idilični okolici gradu Snežnik predstavilo 70 domačih  in tujih  glasbenih, akrobatskih, plesnih in lutkarskih skupin. Celoten festival temelji na prostovoljstvu in poteka skorajda brez proračuna.

“Pri festivalu pomaga lokalna skupnost. Delamo po načelu – vsak pomaga kolikor zmore in kadar zmore.”

Na festivalu se dogaja osem dogodkov istočasno. Prizorišča so zanimiva, tudi če se nič ne dogaja, se je lepo sprehajati okrog gradu Snežnik. “Nastopajoči so mednarodno priznani glasbeniki, pa tudi lokalni umetniki. Ni selekcije, vsak lahko predstavi svojo umetnost.”

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Kandidati so še bili:

-David Razboršek,  gonilna sila gibanja Še vedno vozim – vendar ne hodim, ki  na delavnicah mlade voznike ozavešča o pomenu varnosti v cestnem prometu in opozarja na slabo kulturo vožnje. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

-Jan Klavora, organizator festivala Soča Outdoor, ki je z ekipo v Tolminu, Kobaridu in Bovcu navdušil udeležence in potrdil, da si dolina Soče poleg različnih festivalskih dogodkov zasluži tudi športnega. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

-Anže Albreht, prostovoljni gasilec dolnjelogaškega društva začetnik gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah. Na njegovo pobudo so gasilci, reševalci in policisti na primorski avtocesti izvedli akcijo Reši življenje. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

-Matija Solce, vodja festivala Plavajoči grad. V treh dneh se je v idilični okolici gradu Snežnik predstavilo 70 domačih in tujih glasbenih, akrobatskih, plesnih in lutkarskih skupin. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.