Ime tedna je postal Anže Albreht, prostovoljni gasilec dolnjelogaškega društva, pobudnik gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, na čigar pobudo so gasilci, reševalci in policisti minulo soboto na počivališču Lom, v akciji Reši življenje, razdelili 17 tisoč plastenk vode ter opozarjali na pomen ustreznega ravnanja in pravilnega razvrščanja ob zastojih na avtocesti.

Vsaka minuta, ko nam srce ne bije, pomeni 10 odstotkov manj možnosti za preživetje

Ime tedna je postal Anže Albreht, prostovoljni gasilec dolnjelogaškega društva, začetnik gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, na  pobudo katerega so gasilci, reševalci in policisti prejšnjo soboto na počivališču Lom, v akciji Reši življenje, razdelili 17 tisoč plastenk vode ter opozarjali na pomen ustreznega ravnanja in pravilnega razvrščanja ob zastojih na avtocesti. "Vozniki zavijemo čim bližje ograji. Bistveno je, da je po sredini dovolj prostora za gasilski avto."

Anže Albreht pravi, da se od začetka gibanja Ustvarimo reševalni pas na avtocestah stvari spreminjajo na bolje. Nikoli pa ne bodo idealne.

"Vsaka minuta, ko nam srce ne bije, pomeni 10 odstotkov manj možnosti za preživetje po  oživljanju. Čisto nepotrebno je, da bi te minute izgubljali v zastojih."

Kandidata za ime tedna sta še bila:

Manica K . Musil, pisateljica in ilustratorka, ki te dni razstavlja ilustracije iz svojih prvih štirih slikanic v umetnostni galeriji likovne akademije v mestu Nanjing na Kitajskem, kjer so slikanice tudi izdali. Slikanice Manice K. Musil bodo izšle še v Pakistanu in Turčiji.

Andres Valdes, igralec, režiser in mojster pantomime, osemdesetletnik, ki je tej umetniški zvrsti posvetil vse življenje, pred dobrimi petdesetimi leti jo je prinesel v Slovenijo in tedanjo Jugoslavijo, ustanovil svoj Studio, pantomimo poučeval tudi na ljubljanski AGRFT in Baletni šoli, s številnimi predstavami pa navduševal domače in tuje občinstvo.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo pomoč.

Nejc Jemec