Pri poslovanju v pravni državi pomembno vlogo igra kompetentna javna uprava. Za življenje v urejeni državi so ključne javne storitve. Gospodarstvo to priznava, a opozarja, da je v Sloveniji javna poraba preveč razbohotena. Vsake toliko časa se razplamti spor med javnim in zasebnim sektorjem. Tokrat tli zato, ker finančni minister Dušan Mramor ni pripravil zadovoljivega predloga davčnega prestrukturiranja. Pač nima kje vzeti, da bi na drugi strani lahko razbremenil gospodarstvo. A gospodarska združenja so prepričana, da bi se dalo reorganizirati javno porabo. Na obzorju je že viden konflikt.

Pri poslovanju v pravni državi pomembno vlogo igra kompetentna javna uprava. Za življenje v urejeni državi so ključne javne storitve. Gospodarstvo to priznava, a opozarja, da je v Sloveniji javna poraba preveč razbohotena. Vsake toliko časa se razplamti spor med javnim in zasebnim sektorjem. Tokrat tli zato, ker finančni minister Dušan Mramor ni pripravil zadovoljivega predloga davčnega prestrukturiranja.

Pač nima kje vzeti, da bi na drugi strani lahko razbremenil gospodarstvo. A gospodarska združenja so prepričana, da bi se dalo reorganizirati javno porabo. Na obzorju je že viden konflikt.

Maja Derčar