Izvidnico smo preselili v Bohinj!

Kaj bo prinesel nov plovni režim po jezeru, kako je z razvojem turizma, zakaj je Vogel zanimiv skozi vse leto, kdaj bo obnovljen propadajoči hotel Zlatorog ...

Razkošna narava med mirnimi jezeri in glasnimi slapovi v Bohinju ponuja številne možnosti preživljanja prostega časa. Razvaja ljudi in z dodatno ponudbo vabi turiste, ki se radi vračajo na območje Triglavskega narodnega parka.

Del naše ekipe v Bohinju. Novinarka Aljana Jocif in tehnik Stane Košmrlj-Šibica.#izvidnica pic.twitter.com/vJTEH49DhK

— Val 202 (@Val202) June 3, 2016

Turizem v Bohinju

Mednarodni festival alpskega cvetja, ki poteka v tem času, je le ena od ponudb trajnostne gradnje turizma v Bohinju. Pristop k turistični ponudbi sicer poteka po načelu Kar je dobro za domačine, je dobro za turiste.

Po Bohinjskem jezeru

Potem ko je bohinjska občina ob Bohinjskem jezeru določila vstopno-izstopna mesta za veslače in uvedla dnevno pristojbino, je še vedno vroče. Veslači napovedujejo proteste, ker menijo, da gre za kršitev javnega dobra. Odlok je začel veljati 1.junija.

Nadzor plovnega režima na Bohinjskem jezeru bodo izvajali tudi s pomočjo električnega katamarana, dogovarjajo se tudi s policijo.

Na Vogel!

Če ob njem pomislite le na sneg, vam bomo povedali, da je Vogel  zanimiv preko celega leta. Od spomladi do jeseni vam v zeleni preobleki ponuja vrsto priložnosti za aktivnosti, rekreacijo in doživetja v visokogorskem svetu …

Ni vse tako lepo kot Bohinj sam

Hotel Zlatorog, nekdaj ponos Bohinja, danes propadajoča sramota, zaščiteno območje Triglavskega narodnega parka: spodbuda ali omejevanje razvoja občine, prometni režim na jezeru in ob njem.

“Javni zavod TNP bi moral urejati svojo infrastrukturo, namesto njega to počne občina.”

Župan Franc Kramar

Hahaha, Kramar za @Val202 spet trdi, da vstopno-izstopne točke niso na parcelah v lasti države. Laže kot pes teče: https://t.co/kks8PTwQ4i

— Marin Medak (@marinmedak) June 3, 2016

Kje smo? Od kod je pogled na jezero? #izvidnica

A photo posted by Val 202 (@val202si) on

Aljana Jocif, Boris Žgajnar