Ime meseca maja je Peter Slatnar

Peter Slatnar
foto: Val 202

Ime meseca maja je postal Peter Slatnar, podjetnik – po tem, ko se je programu skakalnih smuči odpovedal Elan je zaznal priložnost in do danes pod okriljem podjetja Slatnar Carbon že zagnal proizvodnjo smuči z novo podobo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Anton Majcen – Zvone, tekač, ki je zmagal na prvem teku peterk leta 1957, in edini, ki se je udeležil prav vseh 60 tekov po Poti spominov in tovarištva. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Žiga Virc, režiser,  ki je s filmomIzberite  Houston, imamo problem! in s tezo o obstoju jugoslovanskega vesoljskega programa vznemiril tako slovensko kot svetovno javnost. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Dragan Mihailović, vodja Odseka za kompleksne snovi Inštituta Jožef Stefan, kjer so prvi na svetu razvili novo vrsto spominskega elementa, ki omogoča rekordne hitrosti pomnjenja super računalnikov in se ne pregreva. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

Jan Oblak, naš in za mnoge tudi najboljši nogometni vratar v Evropi, ki je kot tretji Slovenec igral v finalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja – Lige prvakov. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL5 na številko 1919.)

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.