Ime tedna je postal Peter Slatnar, podjetnik, ki z vezmi opremlja skoraj vse tekmovalce v smučarskih skokih. Po opustitvi programa skakalnih smuči v Elanu je zaznal priložnost in že dobil zeleno luč za začetek njihove proizvodnje z novo podobo v podjetju Slatnar Carbon.

Ime tedna je postal Peter Slatnar, podjetnik, ki z vezmi opremlja skoraj vse tekmovalce v smučarskih skokih. Po opustitvi programa skakalnih smuči v Elanu je zaznal priložnost in že dobil zeleno luč za začetek njihove proizvodnje z novo podobo v podjetju Slatnar Carbon.

"Nimamo veliko časa, a kmalu bomo podpisali pogodbo z Elanom. Zaenkrat ne kaže, da bi lahko prišlo do kakšnih ovir. Stroji bodo ostali tam, najeli bomo tudi njihove prostore."

Pravi, da se mu ob 71-letni tradiciji zdi škoda, da ime Elan izginja iz skakalnega športa. "To ime so poznali povsod, kjer je kdaj padla vsaj ena snežinka."

"FIS je zelo naklonjena nadaljevanju proizvodnje smuči v Sloveniji, čez mesec dni bomo tudi uradno podpisali pogodbo."

Pripravljajo inovacije, ki bi hitrosti na odskočni mizi lahko povišale tudi za 0,5 km/h. "Za naše smuči se zelo zanimajo skoraj vse reprezentance. A na koncu bo štel izgled in kakovost smuči."

Kandidata sta bila tudi:

Ivo Boscarol, direktor ajdovske družbe Pipistrel, ki je postavil nov mejnik na svoji poti. Za tri letala – Virus 912, Virus SW in Sinus 912 je prejel certifikate, ki mu na široko odpirajo vrata za slovenska ultralahka letala na kitajskem trgu.

Vito Žuraj, skladatelj, ki ga kljub mladosti na mednarodnih odrih že uvrščajo ob bok uveljavljenim imenom. Je letošnji dobitnik prestižne skladateljske nagrade Claudia Abbada, ki jo podeljuje Orkestrska akademija berlinskih filharmonikov.

__________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Nejc Jemec