Ime tedna

"Pričakovala sem več negativnih odzivov"

Delic
Anuška Delić
foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Spet smo izbirali ime tedna. Kandidati so bili trije, izbrali pa ste Anuško Delić, preiskovalno novinarko Dela, ki je kot edina Slovenka sodelovala pri projektu razkrivanja Panamskih dokumentov družbe Mossack Fonseca. V sodelovanju z mednarodnim konzorcijem preiskovalnih novinarjev so omogočili vpogled v svet globalnega kriminala in korupcije.

V času, ko sem delala na tem projektu, sem tudi jaz včasih težko verjela, kaj se sploh dogaja.” Odziv Anuške tik po prvi objavi v projektu Panamski papirji.

Kandidata sta še bila: 

Jasmin B. Frelih, pisatelj, ki je za romaneskni prvenec Na/pol, prejel evropsko nagrado za književnost. Kot obetavni avtor je prepričal s futurističnim komentarjem aktualnih družbenih tokov in predlagal način, s katerim lahko najtemnejše plati izženeš iz resničnega življenja.

Rok Vilčnik – Rokgre, pisec besedil, ki je za iskriv in duhovit tekst “Ljudski demokratični cirkus Sakešvili” prejel nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo. V njem na luciden način prikazuje družbo in njena oblastna razmerja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.