Val 202 gre v polfinale

V tekmi s San Marinom je bil #radiobattleSI celo svetovni trend na Twitterju

Andrej Karoli
foto: Matej Praprotnik

Po zmagi nad Armenijo je Val 202 suvereno premagal še San Marino in se tako uvrstil v polfinalno tekmo z Latvijo. Z lojtro #radiobattleSI je med osmo in deveto zvečer tvitalo skoraj 700 ljudi, v povprečju pa je bilo objavljenih skoraj 300 tvitov na minuto. Tviter lajna z različnimi domislicami je bila tako hitra, da ji je bilo težko zbrano slediti. Zaradi poplave tvitov je bil #radiobattleSI nekaj časa celo svetovni trend na Twitterju.

V drugem krogu smo s pomočjo 698 ljudi na Twitterju premagali Radio San Marino. Nabralo se je dobrih 17.000 tvitov. Za San Marino je tvitalo 350 tviterašev, s heštegom #radiobattleSM so napisali 2.683 tvitov.

Za zmago štejejo tviti in retviti, zato so bile taktike različne. Na seznamu najbolj aktivnih in zaslužnih tviterašev za zmago Vala 202 so @savicdomen, @ales_gantar, @pocivasek, @ovtsa, @SikkPuppi, @anzet, @FejstMozakar, @GobaFunk, @medeja, @petrasovdat, @lazgor, @Bengica, @nejkom in @Mordacitas. Vsi našteti so zbrali več kot 100 retvitov. Prvouvrščeni je objavil 319 tvitov in zbral še 493 retvitov.

Največ tvitov so poleg naštetih prispevali še @BarbaraSodja (340), @mrproofreader, @katjaosljak, @TeaTeaTeaTea, @FKsenija22, @davidkovic, @nastja_skopac, @Prahko, @rok_14 in @ury1974 (288).

Val 202 se bo v polfinalu pomeril s 5. programom latvijskega nacionalnega radia Pieci.lv. Druga polfinalista sta Omladinski radio iz Novega Sada in armenski javni radio iz Erevana. Slednji so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili kot najboljši poraženec.

Tvitalo se je o…

V 17.000 tvitih se je govorilo o marsičem, zaradi visokega števila pa težko pa najdemo najboljše. Med drugim so tviteraši v boju za zmago Vala 202 zapisali tudi naslednja sporočila. Če smo kakšnega dobrega izpustili, ga dopišite v komentar:

Poslušalo se je…

V Andrejevem izboru so bili Dan D s skladbo Za naju punca, ponovno pa se je podpisal s FaithlessGod Is a DJ.  Radio San Marino je presenetil z raznolikim naborom domačih, najbolj pa se je vtisnila v spomin skladba, ki jo bodo poslali na popevko Evrovizije: Serhat, I Didn’t Know. Komentatorji Evrosonga bodo dejali, da spominja na Magnifica. Največ navdušenja na Twitterju je bil deležen Firestarter, Prodigy. Izbral ga je Andrej Karoli.

Val 202
Bring me the Horizon – Happy Song
Prodigy – Firestarter
Res Nullius – Rock’n’roll
Dan D – Za naju punca
Faithless – God is a Dj

Radio San Marino
Delayers – Make them bounce (Nari & Milani Rmx)
Serhat – I didn’t know (Markus Adler Rmx)
Cristina D’Avena – Medley – Pollon / Mila e Shiro / Occhi di gatto
Chicco Giuliani & Alex Deb – Disco
Lauro Catalini – Kamasutra Do Brasil

Posnetek oddaje je le klik vstran.

Naslednja bitka bo 17. aprila. V polfinalu nas čaka Latvija.

Pravila glasovanja

  • Glasujete izključno prek Twitterja s heštegom #radiobattleSI
  • Omejitev ni, vsak uporabnik lahko glasuje kolikokrat želi
  • V tvit lahko zapišete karkoli želite, pomembno je, da zraven pripišete uradni hešteg, torej #radiobattleSI

V prvem krogu smo premagali Armenijo, več TUKAJ