Planica junakov

Petru Prevcu je uspelo tudi zato, ker uspeh tako nesebično deli s Slovenijo, ki se je v teh dneh pod Poncami zdela res lepa.

foto: Bobo
Botrstvo s Petrom Prevcem: kako pomagati?

To je bila Planica junakov. Glavni junak je Peter Prevc, skakalec, ki mu je v eni sezoni uspelo vse in predvsem človek, ki je ob neverjetnih uspehih ostal človek. Peter je junak, ker je z rekordno prednostjo osvojil veliki kristalni globus in ker je s svojimi uspehi in značajem popolnoma začaral Slovence.

Junaki so tudi Petrovi moštveni kolegi, ker so prvič v zgodovini osvojili 2. mesto v pokalu narodov in se znali razveseliti Petrovih uspehov, tu še posebej izstopa Robert Kranjec, ki je Petra letos celo dvakrat premagal na letalnici, včeraj pa mu je našemljen v orla pripravil presenečenje in iskreno čestital.

Junaki so Petrovi trenerji na čelu z Goranom Janusom, ki ni mogel skrivati solz. Janus je znal izbrusiti diamant in predvsem sestaviti izjemno homogeno trenersko ekipo. Njegove napovedi “gremo na zmago”, se vedno uresničijo.

“Petru je uspelo zato, ker je svoj talent nadgradil s poštenim delom, ker je po razočaranjih znal dvigniti glavo in zato, ker uspeh tako nesebično deli s Slovenijo.”

Junaki so Petrovi domači, ki so brez evforije sprejeli vse njegove lovorike in mu nudijo mirnost in preudarnost takrat, ko že povsod vlada norija. Junaki so navijači, ki so v teh dneh Planici dali smisel in pomen. V štirih dneh jih je pod Ponce priromalo 111.000. Navijali so športno in strpno.

Junaki so vozniki avtobusov in kombijev, ki so skrbeli,da so navijači lahko na prizorišče prispeli pravočasno in se na dan tudi po 30-krat odpeljali iz Kranjske Gore v Planico ter vsi tisti, ki so v Planici delali zato, da bi ostali lahko uživali. Od varnostnikov do pripravljavcev letalnice.

In vsi našteti so junaki zaradi prvega junaka. Peter Prevc je namreč junak, ki ni uspešen in priljubljen na račun drugih, ki ni uspelo zato, ker je nekomu spodletelo ali ker bi hotel oškodovati druge.

Uspelo mu je zato, ker je svoj talent nadgradil s poštenim delom, ker je po razočaranjih znal dvigniti glavo in zato, ker uspeh tako nesebično deli s Slovenijo, ki se je v teh dneh pod Poncami zdela res lepa.

Ali ste slišali tisto o Prevcu?