Ime tedna

"Nočemo na hitro obogateti, delamo za dolgoročni razvoj"

GZS CANKARJEV DOM PODELITEV NAGRAD ZA POSEBNE ZASLUGE GOSPODARSTVO
Jožica Rejec
foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Ime tedna je postala Jožica Rejec, predsednica uprave Domela, uspešnega in družbeno odgovornega podjetja, ki je pretežno v lasti zaposlenih, nekdanjih zaposlenih in upokojencev. Z izjemnimi rezultati ne promovira le konkurenčnosti in razvoja, temveč tudi trajnejše družbene spremembe.

"Zavedamo se, da je v podjetje treba vlagati. Naš interes ni na hitro obogateti, ampak delamo za dolgoročni razvoj."

Ne gre samo za inovacije, ki so neposredno povezane z izboljšavami v podjetju, ampak tudi z okoljskimi izboljšavami: "V razvoju teče vrsta projektov, ki jih razvijamo tesno z našimi kupci. Vsako leto priredimo tudi Dan domelovih nagrad za inovativnost in nagradimo najbolj inovativno skupino v razvoju."

Kandidatki sta bili še:

Marjetica Potrč, umetnica in arhitektka, ki v svojih delih uresničuje idejo, da umetnost lahko spreminja svet. S projektom naravnega plavalnega bazena v Londonu, je kot edina slovenska umetnica odločno posegla v urbanistično posebnost britanske prestolnice.

Maja Plaz, predsednica društva SOS-telefon za ženske in otroke žrtve nasilja. Predana svojemu delu že več kot dvajset let ščiti ranljivost človekovega življenja, s sistematično in strokovno pomočjo pa žrtvam nasilja vrača izgubljeno dostojanstvo.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.