"Vplivnosti ne smemo pomešati z upravljanjem drugih. Sami smo svoji gospodarji."

Marko Strle je ravnatelj Centra za korekcijo sluha in govora Portorož. Zaljubljen v življenje, spoštuje voljo do dela, ustvarjalen na več področjih, predvsem pa večen optimist. V kar koli se loti, da celega sebe.

"Nimam težav, če me učenci naslavljajo z ravnateljem ali samo z imenom."

Polovičarstva ne pozna in ga niti noče spoznati. Da bo ubral poti pedagoškega poklica, je vedel že v prvem razredu. Ko ga je profesorica v 4. letniku Gimnazije opozorila, da ne gre za službo, ampak za poslanstvo, je bil le še bolj prepričan, da se odpravlja na pravo pot.

"Inkluzija je proces, ki ni pomemben samo v šolskem sistemu, ampak si ga vsi želimo tudi v vsakdanjem življenju. V našem Centru se veliko ukvarjamo z razvojem kognitivnega potenciala. Gre za iskanje potenciala v vsakem posamezniku, vsi imamo učni potencial. Starši so največji strokovnjaki, saj najbolje poznajo svojega otroka. Zato morajo sodelovati v strokovnih skupinah," pripoveduje o svojih pogledih na strokovno delo.

"Vplivnosti ne smemo pomešati z upravljanjem drugih. Sami smo svoji gospodarji."

Marko Strle je po formalni izobrazbi defektolog in specialni pedagog, pa tudi ljubiteljski igralec in popotnik: "Pomembno je, da imaš po osmih urah delovnika neko zadoščenje."

Mateja Brežan