Ime tedna

Luks, hvala za vse, kar si nam dal in prinesel!

Poslovil se je pogumni mladenič, ki je vsak dan dokazoval, kako početi zanimive stvari

Luks Tavcar
Marko Fogy in Luks
"Danes je žalosten dan za naš hip hop, ker smo izgubili enega malega velikana, ki je naši kulturi dal veliko iskrico iskrenosti in dobrote in volje in s svojim življenjem in energijo pokazal, kaj vse se da in kakšna moč se skriva v tem karakterju in duši. Mali samuraj Luks - za vedno ostajaš del nas, doma v naših srcih in mislih. Hvala ti za vse, kar si nam dal in prinesel. Ne bo pozabljeno. Sožalje svojcem in bližnjim, zgoraj naj te čaka dolina MC-jev, kjer se spet srečamo. Bodi dobro, mali prijatelj, v miru ..."
Trkaj na Facebooku
Foto: Matej Peljhan

Zgodba o Malem princu. Foto: Matej Peljhan

Luka Tavčar - Luks je maja 2013 postal ime tedna po izboru poslušalcev Vala 202. Fant je bil zaradi mišične distrofije priklenjen na invalidski voziček – v kranjski knjižnici pa so takrat odprli odmevno razstavo njegovih izjemnih grafitov na papirju in serijo fotografij Mali princ, na katerih hodi, rolka, igra košarko, leti ... Izdelki so nastali po njegovih zamislih.

Idejo za fotografije je Luks dobil že pred nekaj leti. "Premišljeval sem, kako bi izvedel, kako je početi stvari, ki jih drugače ne morem," je povedal v pogovoru z Jernejem Verbičem.

Luks je bil tudi nadarjen risar. V kranjski knjižnici so bili razstavljeni njegovi grafiti. Grafiti so nastali iz ljubezni do hip hopa. Njegov največji vzornik je bil Trkaj, s katerim je veliko sodeloval.

Z znanimi slovenskimi raperji je snemal tako glasbo kot videospote.

Prispevek o Luksu v Infodromu:

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih