Na piedestal: The Canyon Observer s ploščo ”FVCK” – premiera!!

foto: Domen Omen

V oddaji Na piedestal smo gostili skupino The Canyon Observer in premierno predstavili njen prvi dolgometražni album ”FVCK”.

The Canyon Observer so vodilni domači predstavniki atmosferičnega sludge metala, postmetala in podobnih sodobnih metalskih ekstremov, odvodov in podtalnih inkarnacij.

Petčlanska slovenska zasedba je avtorsko ustvarjanje začela s postmetalskim zvokom. Prvi odmerek svojega muziciranja je leta 2011 bend zapakiral v EP z naslovom Chapter I: The Current Of Her Ocean Brings Me To My Knees.  Po dobrem letu različnih turnej s koncerti na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in Bolgariji  ter nastopi po Sloveniji  je 23. oktobra 2012 The Canyon Observer izdal drugi odmerek glasbenega ustvarjanja banda – EP z naslovom  Chapter II: These Binds Will Set You Free. Nato so prišli na vrsto koncerti na različnih prizoriščih: na Slovaškem, Češkem, Hrvaškem, v Nemčiji, Avstriji, Veliki Britaniji, Italiji, Sloveniji …, pa tudi ustvarjanje glasbe.

TCO_fvck_CD coverPo dveh EP-jih bo tudi novi – prvi dolgometražni album FVCK  skupine The Canyon Observer izšel pri domači založbi Kapa Records, in okrat tudi pri francoski založbi Vox Project, in sicer v treh različicah: v digitalni in kot cede – v petek, 20. novembra 2015, januarja 2016 pa bo izšel še v vinilni obliki – LP.

Album se bo ponašal s še grozljivejšimi kriki, strašnejšimi rohnenji in srhljivejšimi recitali Matica. S še temačnejšimi kitarami, težjimi rifi in zanimivejšimi mešanji strun Gašperja in Miloša. S še bolj atomskimi bumi, bolj zamolklimi rituali in nižjimi frekvencami ritem sekcije, basista Nika in bobnarja Simona.

Uradna koncertna premiera albuma bo v petek, 20. novembra, na dan uradnega izida. Promocijski koncert bo v Stari mestni elektrarni v Ljubljani, ko zvonovi odbijejo 21:00.

Pred koncertno je bila radijska premiera prvega dolgometražnega albuma FVCK  skupine The Canyon Observer v oddaji Na piedestal .