Na piedestal

Le Serpentine s prvencem ”Ujemi val”

Le Serpentine _ foto
foto: Le Serpentine

Kranjska alternativna rockovska skupina Le Serpentine deluje od leta 2012. Krivulja, ki obenem predstavlja črtasto cesto in simpatično kačo, je njen zaščitni znak – nastal je še pred nastankom skupine.

Le SerpentineSkupino sestavljajo pevka Tjaša Teropšič, kitarist Žiga Jokić, basist Grga Jokić in bobnar Anže Kern. Njihov zvočni svet ustvarja avtorska glasba, ki je podkrepljena z močnim ženskim vokalom in hrupnim zvokom, ta se meša z zvokom devetdesetih in shoegazerskimi riffi v melodični, ušesu naklonjeni obliki.

Le Serpentine_naslovnica cdja_Žiga JokićKonec prejšnjega leta so se člani zaprli v studio in s producentom Stašem Hreničem posneli svoj prvi album ”Ujemi val”. Aprila letos je uvodni single Bolero napovedal njihovo prvo ploščo. Junija je izšel še njihov drugi single Adijo, za oba singla so izdali tudi videospot v lastni režiji. Prvenec Ujemi val pa so v samozaložbi izdali septembra letos. Na prvencu je 12 avtorskih pesmi, razen pesmi Summer rain in Blue moon so vse v slovenskem jeziku.

Na koncertih poleg energičnega nastopa vedno poskrbijo za vizualizacijo svojih pesmi s starimi katodnimi televizorji, ki so nepogrešljiv del njihovega odrskega arzenala. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji. 11. decembra bodo nastopili v Mladinskem centru Kotlovnica v Kamniku, 16. decembra bo samostojen božični koncert skupine Le Serpentine   pred Prešernovim gledališčem v Kranju, 18. decembra pa bodo koncertirali v klubu Lokal Patriot v Novem mestu.

Izbrane skladbe s prvenca ”Ujemi val” smo predstavili med pogovorom s člani skupine Le Serpentine v oddaji Na piedestal.