Karneval z maskami, rezili in begunci

Vsem, ki ne razumejo, da je v Slovenijo zakorakal trojanski konj!

foto: Bobo

Zakaj nočejo razumeti, kakšno srečo imamo, da je vlada, ki jo vodi premier, ki mu nikoli nihče več ne bo mogel očitati neodločnosti, sklenila preprečiti novo poglavje vpadov v naši zgodovini in nas zaščititi z britvicami na meji? To je neprecenljivo. Ob tem je skoraj nepomembno, koliko stane meter tehnične prepreke.

Prava vrednost tega pogumnega dejanja se bo izkazala šele takrat, ko se bodo zavedli, da bodo ob tem padle vse maske. Sneti bo treba vse maske navidezne demokracije, navideznega humanizma in navidezne strpnosti ter si nadeti nove. Za zgled nam bodo madžarski policisti, ki so prišli pomagat braniti nas in našo žico. Na fotografijah je razvidno, da imajo vsi – od prvega do zadnjega – pobrite glave. So ‘skinheadi’, ki vedo, za kakšne vrednote se je treba boriti. To, da jih povabiš v državo, zahteva neskončen pogum, terja pa tudi razbitje starih mask evropskih vrednot in navidezne suverenosti.

Predsednik vlade sicer toži, da mu je kot človeku hudo, a je zgodovinsko odločitev sprejel kot pravi legalist, ki verjame v Schengen. Eno je biti človek, drugo predsednik vlade. Faustovska izbira, ki mu je nihče ne zavida. Nekateri menijo, da ta izbira sicer ni nujno izključujoča, toda treba je preprečiti humanitarno katastrofo in ta vlada to zna narediti – z nastavljanjem rezil beguncem. Kaj ne vidijo, kako ti migranti teptajo naše njive in travnike, ogrožajo našo živino z eksotičnimi boleznimi, nekaterim pa celo kvarijo naš pogled skozi okno? Vsi, ki trdijo, da gre zgolj za bolj ali manj uspešno odrivanje humanitarne krize pred naša vrata, ne razumejo, da gre v resnici za ohranjanje naše demokracije, v kateri so mogoče ‘lepe in strpne’ kampanje.

“Maske so namenjene nam, ne beguncem. Oni potrebujejo čevlje in oblačila.”

Tudi njihovi namigi o izkoriščanju begunske krize za razčiščevanje mejnega vprašanja s Hrvaško so čisto podtikanje. Gre izključno za humanitarne motive. Naše veliko srce bo begunce z britvicami opozorilo, da v schengenski Evropi ne bi bili zares srečni. V Sloveniji tako ali tako ne bi dobili azila, v Nemčiji pa nanje prežijo neonacisti. To je pravi humanizem, o katerem bi Erazem Rotterdamski napisal novo Hvalnico norosti.

Nekateri bi jim celo radi pomagali brez obraznih mask. Toda gre za njihovo lastno varnost. Potrditev tega sem skoraj dobil tudi sam, ko sem pristopil do prostovoljke, ki je v sprejemnem centru v Gornji Radgoni proti koncu drugega vala (če kje, smo za uporabo besede ‘val’ upravičeni na Valu 202) skrbela za medicinsko oskrbo beguncev. K njej so prihajali noseče ženske z bolečinami v trebuhu, družine z bolnimi otroki, invalidi. Gospa je imela na improvizirani mizi nekaj zdravil, ki jih je na podlagi dolgoletnih izkušenj v zdravstvu dajala pomoči potrebnim beguncem. Nam, ki nismo begunci, zdravila sicer predpisujejo zdravniki, toda v sprejemnem centru takrat ni bilo niti enega – vsaj med tistimi, ki trenutno še nismo begunci, ne. Gospa je medicinska sestra, na vprašanje o smiselnosti maske pa je skomignila z rameni. Sama je sicer ubogala navodila in jo je nosila, tako da ni bilo mogoče razbrati mimike njenega obraza.

V naših stereotipnih predstavah je treba brati iz oči zakritih muslimank, zdaj je treba brati iz oči policistov, vojakov, prostovoljcev. Med njimi in begunci je polno pregrad, ki so strašno koristne. Ob tej v obliki žice z »žiletkami« je tudi ta, ki beguncem omejuje gibanje v begunskih centrih. Zaradi nje ljudje ne morejo priti do cigaret, saj skrbimo za njihovo zdravje. To, da ne morejo do SIM-kartic, da bi svoje bližnje obvestili, da še dihajo, je prikrit integracijski ukrep, ki jih trga iz krempljev vojne. Iz podobnega razloga smo posebej zanje izključili tudi brezžično omrežje. Tretja – obrazna maska – jim prijazno sporoča, da so kužni, kontaminirani, razosebljeni. Zaradi nje vedo, da so potencialni bolniki, kriminalci, ekonomski migranti, divjaki. Sami bodo te lahko maske nosili šele takrat, ko bodo prestali vse postopke, se izognili deportaciji in dokazali, da se zares želijo asimilirati v evropsko razslojeno družbo. Pri tem jim bo izjemno pomagalo poglobljeno preučevanje del našega Fridolina Žolne.

V njihovo dobro je do takrat najboljša strategija molčečnost, pokornost, prilagodljivost, ponižnost in takojšnje uboganje ukazov. Zaželeno je, da se obnašajo kot bolniki na zaprtem oddelku. Čeprav je znano, ob kateri uri bodo krenili naprej, jim prostovoljci tega pogosto ne smejo povedati vse do odhoda. Ko pade ukaz, pa morajo takoj vstati in čim prej oditi. Kdor je prepočasen, ga posamezni policisti s kričanjem le motivirajo. Tudi zgražanje nad smetmi, ki jih ob tem nekateri puščajo za sabo, je le dobronamerno.

“Vsak zaveden Evropejec ve, da se je treba pred potjo urediti, nekateri barbarski migranti pa hodijo k nam kar neobriti. Ti, ki so obriti, pa so, kot nam razkrivajo mediji ‘v službi prave resnice’, pogosto le zamaskirani džihadisti, ki bodo kmalu pokazali svojo pravo brado. Vlada jim je ponudila alternativo. S pomočjo britvic na meji se bodo imeli priložnost očediti. Kdor tega ne bo storil, bo pač ostal na drugi strani.”

Ti, ki nočejo razumeti, bi morali vedeti, da ima obrazna maska tudi simbolno in psihološko funkcijo. Za begunce je to del vzgoje na našem malem vrtičku, za skeptike pa nekakšna pomiritev, ker vedo, da se ob ustaljeni sodni praksi ne morejo zaščititi pred lažmi, sprenevedanjem in sovražnim govorom. Smrad je prevelik. Kakšen bo šele postal, ko bodo izvedeli, kdo so dobavitelji mask, žic in britvic na njih ter kakšne so provizije!

Čisto po nepotrebnem se sprašujejo, zakaj država ne izvaja preventive pred morebitnimi boleznimi s še večjim številom zdravnikov na terenu in zakaj ne zaprosi za medicinsko pomoč iz tujine vsaj tako odločno, kot je to storila pri policistih. Brez razloga se sprašujejo, ali bo na račun prehoda beguncev policija dobila tudi svoje drone in električne paralizatorje. Begunska kriza je velika in pod njeno krinko se lahko skrijejo vsi odgovori na njihova vprašanja.

Maske so namenjene nam, ne beguncem. Oni potrebujejo čevlje in oblačila. Kot kažejo razmere na terenu, jim marsikdo prinese takšna, ki bi jih sicer odvrgel v koš. Pred tem si mora na obraz nujno natakniti masko lažne dobrodelnosti. Brez mask se ta karneval globalne nepravičnosti ne bi mogel nadaljevati.

"Za zgled nam bodo madžarski policisti, ki so prišli pomagat braniti nas in našo žico. Na fotografijah je razvidno, da imajo vsi – od prvega do zadnjega – pobrite glave."

"Za zgled nam bodo madžarski policisti, ki so prišli pomagat braniti nas in našo žico. Na fotografijah je razvidno, da imajo vsi – od prvega do zadnjega – pobrite glave."

foto: Policija.si