Ime tedna

Tomaž Lavrič, stripar in oče legendarne Diareje

Za umetniške dosežke v stripu je dobil medaljo za zasluge Republike Slovenije

photo_329216_20121106_4
Tomaž Lavrič
foto: Ziga Zivulovic jr./BOBO

Ime tedna je postal Tomaž Lavrič, stripar in oče legendarne Diareje, s katero bralce Mladine zabava že od leta 1988 in je vir navdiha številnim ustvarjalcem stripov, risank, filma in gledaliških predstav, razstavo njegovih del pa je pripravila tudi Moderna galerija v Ljubljani. Za umetniške dosežke v stripu je dobil medaljo za zasluge Republike Slovenije.

Kandidata sta bila tudi:

Tilen Faganel iz zagonskega podjetja Sunesis in glavni razvijalec odprtokodnega ogrodja KumuluzEE, za katerega je podjetje dobilo najprestižnejšo nagrado za inovacije Jave, ki v Javinem ekosistemu velja toliko kot oskar v filmski industriji. Ogrodje omogoča hitrejše in boljše oblikovanje aplikacij in storitev v računalniškem oblaku.

Radko Polič - Rac, eden naših najvidnejših igralcev, ki je v svoji dolgoletni karieri nanizal več kot tristo filmskih, gledaliških in radijskih, največkrat glavnih vlog. Društvo slovenskih režiserjev je igralca izbralo za letošnjega dobitnika nagrade bert, ki jo podeljujejo za življenjsko delo v filmski igri.

_____________

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.