Premiera prvenca skupine Jardier

foto: Anže Vrabl

V zadnji oktobrski oddaji Na piedestal smo premierno predstavili prvenec skupine Jardier. V njej delujejo in ustvarjajo: Alex Raztresen – vokal, kitara, Andrej Zavašnik – bobni, Jure Pohleven – sintetizator, kitara, Dejan Slak – bas, Borut Perše – kitara.

Jardier so se širši javnosti prvič predstavili lani. Z dvema skladbama so se udeležili razpisa Vala 202. Člani žirije so izbrali skladbo Pieces in jo uvrstili na kompilacijo Val 014 – Imamo dobro glasbo. Jardier pa jo je 23. oktobra 2014 predstavil  na promocijskem koncertu kompilacije Val 014 v Cvetličarni v Ljubljani.

Pozneje je Jardier koncertiral tudi na največjih prizoriščih v regiji, in sicer festivalih INmusic (Zagreb) in Flow (Ljubljana), v Kinu Šiška kot predskupina angleškemu dvojcu The KVB ter drugod po Sloveniji.

JARDIER_CD COVER PressPrvenec  je nastajal zadnja tri leta v sodelovanju z uveljavljenim glasbenim producentom Zedom, ki je v svoji karieri delal s številnim tujimi in domačimi glasbeniki, kot so Kent, The Exploited, Millionaire, Melodrom in drugimi.

Skupina Jardier bo prvenec predstavila 31. oktobra ob 20.00 na koncertu v Kinu Šiška kot gostujoča zasedba na promociji novega albuma skupine Dan D.

Prvi album skupine Jardier, na katerem je deset avtorskih skladb, bo na dan koncerta izšel v obliki zgoščenke, v digitalni obliki pa je od 21. oktobra na voljo na vseh glavnih spletnih ponudnikih digitalne glasbe.

Skladbi Pieces in Sailor s prvenca se že nekaj časa vrtita na radijskih postajah. Za novi single Core je v teh dneh skupina pripravila tudi prvi videospot.  Snemanje videa je zaupala ekipi pod vodstvom priznanega fotografa Primoža Lukežiča, tehnični svetovalec je bil Lev Predan Kowarski, za kamero pa je skrbela produkcijska ekipa Helivideo.

Radijska premiera prvenca skupine Jardier in pogovor z njenim članom Alexom v oddaji Na piedestal.