Mama večne košarkarske legende Biserka Petrović pravi, da je Dražen treniral tudi po sedem ur na dan. V zasebnem življenju je bil sramežljiv, na parketu nepopustljiv.

Biserka Petrović je mama za številne najboljšega košarkarja nekdanje Jugoslavije, Dražena Petrovića. Ta še vedno navdušuje množice. V muzeju prodajo več kot tisoč njegovih dresov na leto. Do večne slave pa je, kot pravi njegova mama, prišel samo s trdim delom.

Dražena poznam do podrobnosti in zdaj samo prenašam njegove misli."

Pri 17 letih je v Šibeniku odločil finale jugoslovanskega prvenstva. Svojo kariero je nadaljeval v zagrebški Ciboni. Še preden je začel orati ledino evropskim košarkarjem v ameriški ligi NBA, je blestel v Realu iz Madrida, ko je v finalu evropskega pokala dosegel 62 točk.

”Psiholog v Madridu, kjer je Dražen takrat blestel, mi je dejal, da ga bo svet začel ceniti takrat, ko bo odšel. Ta psiholog sicer ni rekel, kako bo odšel. Na koncu je še dejal, da vsi veliki umi odidejo mladi.”

Njegov nasprotnik je bil večkrat tudi njegov starejši brat Aleksandar Petrović:”V zasebnem življenju je bil precej sramežljiv, ampak na parketu se je lahko do krvi spopadel s svojim bratom. V njem sta bili dve osebnosti.”

Nekoč je družina Petrović obiskala Dražena v New Jerseyju. "Nismo mogli priti pravočasno in smo zamujali. Bilo je res veliko snega in Dražena je tako skrbelo, kje smo, saj nas ni videl na tribuni, da ni dal niti enega koša. Ko smo se prikazali, je začel rešetati koš nasprotnikov. Gledalci so mislili, da se mu je utrgalo.

Ko ljudje slišijo to pesem, se jim naježi koža. Če to doživite, to pomeni, da Dražen živi v vas.”

Gašper Andrinek