Tim Potočnik, Žiga Janež in Jan Stefe sodijo med tiste, ki so si med študijem ustvarili službo. Dobesedno. Eden od treh soustanoviteljev Eurosenderja se je po študijski izmenjavi v tujini znašel pred dilemo: kako hitro, učinkovito in poceni osebne stvari in darila poslati v Slovenijo?
Eurosender je spletna platforma, plod slovenskega znanja, ki na enostaven, poceni in hiter način rešuje transportne dileme.

"Eden od soustanoviteljev je dva dni pošiljal osebne stvari iz tujine v Slovenijo. Pa smo rekli: v redu, to moramo rešiti!"

Tim Potočnik, Žiga Janež in Jan Stefe spadajo med tiste, ki so si med študijem ustvarili službo. Dobesedno. Eden od treh soustanoviteljev Eurosenderja se je po študijski izmenjavi v tujini znašel pred dilemo, kako osebne stvari in darila hitro, učinkovito in poceni poslati v Slovenijo.

Eurosender je spletna platforma, plod slovenskega znanja, ki odpravlja transportne dileme: “Naročanje je preprosto, traja tri minute, prednost je tudi odzivna in prijazna služba za pomoč uporabnikom, ki zdaj deluje že v več jezikih.”

“Začeli smo sami trije in vsi delali vse. Pri tako hitri rasti je vseeno treba hitro postaviti procese. Sprejeti smo bili v pospeševalnik ProSiebenSat.1, to je ena največjih medijskih hiš v Evropi, ki podpira mlada spletna podjetja. Dali so nam prvo investicijo v vrednosti 25.000 evrov in ogromno znanja. Kmalu zatem smo dobili še za 260.000 evrov investicij.”

– soustanovitelj Tim Potočnik

Cene v mednarodnem prostoru so za 70 odstotkov nižje kot pri drugih ponudnikih, pri pošiljanju znotraj države so še vedno visoke. Stranke so izseljenci, ki jih je v Evropi vse več, študenti, ki se za semester ali dva selijo v tujino, in podjetja. Sodelujejo tudi z nemškim podjetjem Itembase, ki združuje 150.000 spletnih trgovin.

Maruša Kerec