Na piedestal: Stara Mama Bend s tremi ploščami

Na vseh treh so avtorske skladbe, sestavljene iz dveh recitalov poezije na glasbeno podlago

foto: Lenka Krajnc

V oddaji Na piedestal smo predstavili Stara Mama Bend in njegove prve tri plošče.

Stara Mama Bend prva ploscaStara Mama Bend 2To so plošče avtorskih skladb z naslovi: Stara Mama Bend 1 in Stara Mama Bend 2, Hipi Generacija in Stara Mama Bend: Status Mama Boogierama. Prva je poklon rocku iz obdobja 1971–1973, druga je eksperimentalna rockovska plošča, tretja – boogiejevska rockovska plošča pa je poklon zvoku skupine Status Quo.

NStara Mama Bend 3a vseh treh so avtorske skladbe, sestavljene iz dveh recitalov poezije na glasbeno podlago. Plošče so izšle pri hrvaški neodvisni založbi Slušaj najglasnije! Besedila lahko najdemo tudi v knjigah Mateja Krajnca: Kronika Caryja Granta, Huzar iz pesmi Louisa Armstronga in Ženskar. Prva in tretja sta pozimi 2015 že izšli v okviru založniške dejavnosti kulturno-umetniškega društva Lema iz Ljubljane, druga pa bo izšla predvidoma novembra 2015.

Zasedba Stara Mama Bend je nastala v Celju. Njeni člani so: pevec in kitarist Matej Krajnc, kitarist in basist Aleksander Cepuš in producent Martin Mastnak.

Stara Mama Bend bo 30. avgusta nastopil na festivalu No Border Jam na Limbuškem nabrežju v Mariboru, novembra pa na prireditvi Rokerji pojejo pesnike.

Tudi o tem v pogovoru s člani Stara Mama Benda, ob izbranih skladbah s treh plošč, v oddaji Na piedestal.